Πώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ΓΣΕΒΕΕ σκοπεύουν να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0
Η ΓΣΕΒΕΕ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διοίκηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Συγκεκριμένα, με γνώμονα ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θεωρούνται η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αφού συνεισφέρουν στο μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας, τα εργαστήρια εκπαίδευσης και εφαρμογών Λογιστικής του του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)....
και το ινστιτούτο μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, επενδύοντας στη γνώση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, το ΕΚΠΑ προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Νέα Επιχειρηματικότητα» το οποίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και σε υποψήφιους επιχειρηματίες.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα οργανώθηκε με τρόπο που να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν πρόσβαση στις καλύτερες πρακτικές, στρατηγικές και σύγχρονες προσεγγίσεις πέρα από τον κλάδο δραστηριότητάς τους, και να εκπαιδευτούν σε αποτελεσματικά εργαλεία και διαδικασίες διοίκησης για άμεση υλοποίηση στην εργασία τους. Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος λαμβάνουν πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ.


Η χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχείρησης, η διαχείριση ταμειακών ροών, τα λογιστικά-φορολογικά θέματα, η κοστολόγηση-τιμολογιακή πολιτική, καθώς και ένα ειδικό μάρκετινγκ για την προώθηση της επιχείρησης με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες, είναι μερικά από τα βασικά θέματα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Νέα Επιχειρηματικότητα» αλλά και των σχετικών με αυτό το πρόγραμμα επιμέρους προγραμμάτων.

Τα προγράμματα ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ με έκπτωση 33% επωφελούνται τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ. Ε. Παπ.

Πηγή: Iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)