Τουρκία: Νέα απόρριψη στο αίτημα του Αμερικανού πάστορα να αφεθεί ελεύθερος

0
Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον να αφεθεί ελεύθερος από την κατ’ οίκον κράτησή του και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, αλλά για την υπόθεσή του μένει να αποφασίσει τώρα ανώτερο δικαστήριο, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ο δικηγόρος του...
 Πρόκειται για την πολλοστή φορά που η τουρκική δικαιοσύνη απορρίπτει αίτημα του Μπράνσον να αφεθεί ελεύθερος, κάτι που έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό των ΗΠΑ, και την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Ο Αμερικανός πάστορας βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατασκοπεία και τρομοκρατία. Η υπόθεσή του βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, που έχει οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση την τουρκική λίρα.

Για «εξελίξεις» στην υπόθεση του ευαγγελιστή πάστορα τις επόμενες μέρες κάνει πάντως λόγο αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet, επικαλούμενος πηγές ασφαλείας της τουρκικής κυβέρνησης,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «απογοητευμένος» επειδή η Τουρκία δεν έχει ακόμη απελευθερώσει τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, δήλωσε άλλωστε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενώ η Ουάσινγκτον εντείνει τις πιέσεις προς την Άγκυρα για να πετύχει την αποφυλάκισή του.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)