Στο αρχείο η υπόθεση της offshore του Α.Γεωργιάδη

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έθεσε ομόφωνα στο αρχείο την υπόθεση  για τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σε offshore εταιρεία της Κύπρου.Εξώδικα προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το θέμα είχε έρθει στην επικαιρότητα μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento η οποία ανέφερε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε offshore εταιρεία στην Κύπρο μέχρι το 2016...

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι πρόκειται περί συκοφαντίας και είχε υποστηρίξει πως πράγματι το 2006 είχε συστήσει με έναν συνέταιρο στην Κύπρο μια offshore,  η οποία όμως  λυθεί σχεδόν αμέσως και όχι πριν το 2007 που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής.

Η υπόθεση ελέγχθηκε από την Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής και από τα στοιχεία που εστάλησαν από την Κύπρο και προσκομίσθηκαν προέκυψε πως πράγματι η εταιρεία αυτή λειτούργησε περίπου δύο μήνες από τότε που ιδρύθηκε το 2006 και μετά έμεινε ανενεργή.  Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες που συνεδρίασε σήμερα, εξέτασε το θέμα και ομόφωνα την έθεσε στο Αρχείο, σημειώνοντας μόνο την τυπική παράλειψη ότι ίσως ο βουλευτής θα έπρεπε να το είχε αναφέρει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω tweet προαναγγέλει ότι αύριο πάνε στους συκοφάντες τα εξώδικα.