Προστασία του Chrome από επιθέσεις ιστοσελίδων εξαιτίας του Spectre

0
Αν χρησιμοποιείτε τον Chrome browser, πλέον έχετε λιγότερους λόγους για να ανησυχείτε για επιθέσεις που σχετίζονται με το πρόβλημα ασφαλείας Spectre της Intel.

Όπως  ανακοίνωσε η Google, η desktop έκδοση του Chrome 67 καθώς και η αντίστοιχη έκδοση για το Chrome OS,  έχουν πλέον ενεργοποιημένο ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Site Isolation...
το οποίο μειώνει τις πιθανότητες εκτέλεσης κακόβουλου κώδικα.  Η τεχνική που ακολουθεί ο Chrome περιορίζει την διαδικασία web rendering μιας ιστοσελίδας,  εμποδίζοντας έτσι μία  φαινομενικά αθώα ιστοσελίδα από το να διαμοιράζεται κακόβουλο κώδικα όπως μπορεί να γίνει μέσω pop-ups ή με την εκτέλεση απομακρυσμένων script.

Το Site Isolation  θεωρητικά δεν θα πρέπει να χαλάει την εμφάνιση μιας ιστοσελίδας όμως σίγουρα χρειάζεται περισσότερους πόρους για τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα η  Google αναφέρει ότι η αύξηση στην κατανάλωση μνήμης υπολογίζεται από 10 ως 13% σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις του browser αφού θα χρειάζεται να τρέχει διάφορες διεργασίες για κάθε ιστοσελίδα που φορτώνει ο χρήστης.  Η  εταιρεία υπόσχεται  πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας στο μέλλον  συμπεριλαμβανομένου διαφόρων λειτουργιών στην περίπτωση που το σύστημα έχει ήδη πέσει θύμα επίθεσης.  Η προστασία από επιθέσεις δεν περιορίζεται μόνο στις desktop εκδόσεις αλλά και στον Chrome 68 για  την πλατφόρμα του Android  στην οποία θα προστεθεί σε πειραματικό στάδιο το Site Isolation.

Οι  παραπάνω ενέργειες δεν αποτελούν εγγύηση  στο ότι το σύστημα σας θα παραμείνει απρόσβλητο από το Spectre και τις παραλλαγές του όμως θα εμποδίσει κάποιους  προφανής τρόπους που υπάρχουν για την υποκλοπή  προσωπικών πληροφοριών σας.

Engadget

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)