Συρία: «Πρόσφυγες επιστρέψτε πίσω ελευθερώσαμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας»

0
Η συριακή κυβέρνηση κάλεσε την Τρίτη όλους τους Σύρους πρόσφυγες να γυρίσουν στα σπίτια τους, μετά την ανακήρυξη της μεγαλύτερης έκτασης της χώρας «ελεύθερης από την τρομοκρατία», σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Επικαλούμενο ως πηγή αξιωματούχο του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, το SANA μετέδωσε ότι «η συριακή κυβέρνηση καλεί εκείνους τους Σύρους....
πολίτες που υποχρεώθηκαν από τον πόλεμο και τις τρομοκρατικές επιθέσεις να εγκαταλείψουν τη χώρα να επιστρέψουν σπίτια τους μετά και τα επιτυχή κατορθώματα του συριακού στρατού και της απελευθέρωσης πολλών περιοχών από την τρομοκρατία».

Το SANA προσθέτει ότι η συριακή κυβέρνηση «επιβεβαιώνει ότι είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και σιγουριά των πολιτών της παρέχοντάς τους τα αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή.

»Η συριακή κυβέρνηση υπογραμμίζει την ανάγκη οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και η διεθνής κοινότητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλουν στην εξασφάλιση των προαπαιτούμενων για την εκούσια επιστροφή των Σύρων πολιτών στη χώρα τους».

«Η Συρία τονίζει ότι η διεθνής κοινότητα και οι διεθνείς οργανισμοί που ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται για το συμφέρον του συριακού λαού καλούνται επίσης να άρουν τα μονομερή μέτρα πίεσης που επιβάλλονται στον συριακό λαό», δήλωσε η ίδια διπλωματική πηγή, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά αποτέλεσαν έναν ακόμα λόγο που εξώθησε τους Σύρους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους αναζητώντας σε ξένες χώρες μια αξιοπρεπή ζωή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)