Ο μισός αρσενικός πληθυσμός της Δανίας κρίθηκε ακατάλληλος για στράτευση!

Η πλειοψηφία των νεαρών Δανών κρίθηκαν ακατάλληλοι να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία. Ακατάλληλοι κρίθηκαν το 48% των νέων αντρών.

Παρότι το ενδιαφέρον για ένταξη στις ένοπλες δυνάμεις στη Δανία παραμένει υψηλό, πολλοί από τους κληρωτούς κρίνονται ακατάλληλοι για στρατιωτική υπηρεσία....


Τον προηγούμενο χρόνο, μόλις το 46% των νέων Δανών κρίθηκαν ικανοί για στρατιωτική υπηρεσία, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Berlingske.

Το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους δύο νέους Δανούς κρίνεται ακατάλληλος για στρατιωτική υπηρεσία αποτελεί αίτια ανησυχίας σχετικά με τη γενική υγεία των νέων ανθρώπων, σύμφωνα με τον Flemming Vinther, επικεφαλής στρατιωτικής οργάνωσης.

«Αυτό μου δείχνει πρώτα και κύρια ότι ως κοινωνία θα πρέπει να ανησυχούμε για την κατάσταση υγείας μεταξύ των νέων ανθρώπων», δήλωσε ο Vinther στον TV2. «Δεν πιστεύω πραγματικά ότι οι βασικές προϋποθέσεις για ένταξη στον στρατό είναι άδικες ή υπερβολικές», πρόσθεσε.

Το 2017, το 48% των αντρών κρίθηκε ακατάλληλο για υπηρεσία, με μόλις το 46% να κρίνεται κατάλληλο, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την εφημερίδα Berlingske.

Απ' όσους κρίθηκαν ακατάλληλοι για υπηρεσία, το 22% ήταν εξαιτίας προβλημάτων που σχετίζονται με την ψυχολογία όπως Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADHD), άγχος ή κατάθλιψη.

Παρότι ο Vinther εκφράζει την ελπίδα του πως ο στρατός δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, ο ίδιος παρατηρεί ότι ο υψηλός αριθμός είναι ανησυχητικός ως ένδειξη για την ηλιακή ομάδα από την οποία πολλοί δεν κρίνονται ικανοί για στρατιώτες.

Στη Δανία, αφότου κλείσουν τα 18 έτη, όλοι οι νέοι άντρες καλούνται για αξιολόγηση ως προς την ικανότητα να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία. Όσοι κριθούν ικανοί ή μερικώς ικανοί, κατόπιν μπαίνουν σε κλήρωση ώστε να κριθεί ποιοι τελικώς θα υπηρετήσουν θητεία.