Λογικό: Κάλεσμα συμπαράστασης σε κάποιον που πυροβόλησε ανήλικους και σκότωσε δύο ανθρώπους, απηύθυνε πρόεδρος κοινότητας της Λέσβου

0
Είσαι ένας 78χρονος, που παλιότερα έχεις σκοτώσει έναν φίλο σου επειδή αρνήθηκε το κέρασμά σου.

Μετά σκότωσες τη γυναίκα σου με μαχαίρι μπροστά στο ανήλικο παιδί σου.

Καταδικάστηκες σε 37 χρόνια φυλάκισης και τελικά κυκλοφορείw ελεύθερος....


Μάλιστα θα μπορέσεις να βρεις και να κυκλοφορείς παράνομα με το δικό σου κυνηγετικό όπλο.

Μια μέρα, πυροβολείς στο κεφάλι και στα πόδια, ανήλικους που μπήκαν στο χωράφι σου.

Τι πιο λογικό από το να καλέσει ο πρόεδρος της κοινότητας στην οποία ζεις, κάλεσμα συμπαράστασης για το δικαστήριο από το οποίο θα περάσεις;

Κάπως έτσι έγινε και με τον 78χρονο που πυροβόλησε δύο ανήλικους πρόσφυγες προχτές στη Μόρια της Λέσβου. Απ’ όσο μαθαίνουμε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκος Τρακέλλης, καλούσε σήμερα το πρωί από τα μεγάφωνα του χωριού του κατοίκους της Μόριας να πάνε στα δικαστήρια και “να συμπαρασταθούν για ανθρωπιστικούς λόγους στον συγχωριανό τους”.

Ο εν λόγω 78χρονος είχε καταδικαστεί παλιότερα σε 37 χρόνια φυλάκισης για τις δύο προηγούμενες δολοφονίες. Σήμερα απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως πυροβόλησε τους ανήλικους για να τους εκφοβίσει. Τελικά ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Τρακέλλης, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “η έκκληση έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν υποστηρίζω την ενέργεια του πυροβολισμού πλην όμως οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κάτοικοι της Μόριας είναι στα όρια τους”. Ωστόσο ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Το Νίκο Τρακέλλη, τον μάθαμε τις τελευταίες μέρες, από μια απεργία πείνας που ξεκίνησε, στην προσπάθειά του να διαμαρτυρηθεί για τον εγκλωβισμό προσφύγων στη Λέσβο. Μία απεργία πείνας που τελικά δεν πήγε μακριά, αφού μετά από 2 μέρες τη σταμάτησε.

Το Νίκο Τρακέλλη όμως, τον έκανε λίγο πιο γνωστό τις τελευταίες ημέρες και ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος πήγε για “αυτοψία” στη Λέσβο.

Εδώ βλέπουμε για παράδειγμα, Τζήμερο και Τρακέλλη:





Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)