Προς Αστάνα ο Ενρίκε

Με τη μορφή δανεισμού μακριά από τον ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί και φέτος ο Πέδρο Ενρίκε.

Ο Βραζιλιάνος φορ συμμετείχε κανονικά και στα δύο στάδια προετοιμασίας του «Δικεφάλου του Βορρά», δίχως να καταφέρει να πείσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως γράφει το Sportime....
, ο 28χρονος παίκτης θα μετακομίσει στο Καζακστάν, με την Αστάνα να έχει καταθέσει σχετική πρόταση για τον δανεισμό του και να τοποθετείται οψιόν ύψους 5 εκατ. ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι. Ο Ενρίκε πέρασε σε δεύτερο πλάνο για δύο λόγους:

Πρώτον γιατί πιάνει θέση ξένου και μπορεί να μείνει ο Αμρ Ουάρντα που δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει και τον πλέον δύσπιστο μέσα στην ομάδα.

Και δεύτερον η αποκάλυψη στη φετινή προετοιμασία ήταν ο Λάζαρος Λάμπρου, ο οποίος έπιασε την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Λουτσέσκου, ενώ υπάρχουν επίσης οι Μπίσεσβαρ, Λημνός και Πέλκας που μπορούν να προσφέρουν και εκείνοι λύσεις στα άκρα της επίθεσης.

Την ίδια στιγμή, ο Ζάιρο θα συνεχίσει στη Χάιντουκ την καριέρα του, καθώς οι Θεσσαλονικείς συμφώνησαν για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου στους Κροάτες. Ο 26χρονος έπαιξε σε 22 ματς με τα «ασπρόμαυρα», ενώ στη συνέχεια έπαιξε δανεικός σε ΠΑΣ και Σέριφ Τιρασπόλ.