Αντιδημοκρατικός Κομματισμός


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Τα γεγονότα καταιγιστικά, δυσπερίγραπτα και απογοητευτικά.
Ο πολίτης προσπαθεί να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει.
Χωρίς αυτόν πίσω από τις πλάτες του.
Πλήρως αγνοημένος από τους εκπροσώπους /υπηρέτες /προστάτες (υποτίθεται) των συμφερόντων του. Ένα πελώριο γιατί, τον βασανίζει.
Γιατί δεν ενημερώνεται, πριν υπογραφούν, οι όποιες και με όποιους, συμφωνίες, αλλά πάντοτε εκ των υστέρων;
Ακόμη- το τρισχειρότερο- γιατί οι ταγοί εκλεκτοί εκλεγμένοι του προσπαθούν να του εξηγήσουν τι έκαναν, μέσω επονείδιστης παραπληροφόρησης;
Οργανώνεται μια συστηματική γκαιμπελική προπαγάνδα προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα (!).
Ανατρέχουν διαρκώς στο παρελθόν, ώστε να καλύψουν το παρόν και να ... σχεδιάσουν το μέλλον. Αγωνίζονται οι κατέχοντες την εξουσία να μακροημερεύσουν εκεί. Πασχίζουν οι αντιπολιτευόμενοι να την κατακτήσουν. Η μεθόδευση όμως (ανάδειξης των αδυναμιών, διαπλοκής, ψευδολογιών ή ατασθαλιών) είναι ανεπίτρεπτη. Το να μην προσπαθείς να πείσεις με το έργο σου, την υπεροχή  σου, αλλά με το να σπιλώνεις τον αντίπαλο, δεν είναι ούτε γενναίο, ούτε επωφελές. (Αφού αντίπαλος είναι ....
άρα χειρότερος από εμένα. Επομένως αφήστε να σας κυβερνώ)!
Αυτός είναι και ο λόγος που οδηγεί τους ψηφοφόρους όχι στην επιλογή των ικανότερων /καλύτερων, αλλά των ... ολιγότερο χειρότερων (!).
Ό, τι χειρότερο ως νοοτροπία.
Όπως κατ' επανάληψη έχω τονίσει (Σ.Σ Και θα συνεχίσω όσο και αν κουράζει) Π.Σ =Πολιτικό Σύστημα δεν υφίσταται!
Αυτός είναι και ο λόγος της μη παραγωγής πλέον πολιτικής.
Το Π.Σ εξεδήμησε εις Κύριον. Αντικαταστάθηκε από το διαβόητο Κ.Σ = Κομματικό Σύστημα.
Κόμματα/ παρατάξεις χωρίς αρχές, αξίες, προγράμματα.
Αρχηγοί τσοπαναρέοι, κομματικές στάνες -Κομματοστάνες-κομματόσκυλα, επικίνδυνοι πολιτικοί τυχοδιώκτες, ανεπάγγελτοι, άεργοι, καιροσκόποι, προσκολλώνται και  ψωμίζονται από το σύστημα.


Οι περισσότεροι αδιαφορούν για τον λαό, την κοινωνία, για τα εθνικά, θρησκευτικά, παιδείας και δημόσιας τάξης ζητήματα.
Αντί επιστροφής στις ρίζες, τις παραδόσεις, τον ελληνόπρεπο πολιτισμό, επιλέγεται η αποκοπή, ο "θολός" προοδευτισμός, ο πολυπολιτισμός, η πορεία κατολοίσθησης!...
Ωσάν να μην έφθανε αυτή η εκφυλιστική αφελληνιστική πορεία μετάλλαξης, επιχειρείται μια εθνική πληθυσμιακή και πολιτισμική αλλοίωση (!). Εθνικό έγκλημα !!!
Το δημογραφικό (Σ.Σ "Πυρηνική Βόμβα" το είχα χαρακτηρίσει σε άρθρο μου) αν δεν προσεχθεί, θα αφανίσει τον Ελληνισμό.
Ο κομματισμός ενέσκηψε ως λαίλαπα και έπληξε καταστροφικά τις κοινωνίες. (Εξ)αφάνισε τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας.
Οι συνεχείς, εκτρωματικές, ηλιθιόλουστες εγωκεντρικές, ιδεοληπτικές παρεμβάσεις κομμάτων και μεμονωμένων Υπουργών, παρέλυσαν /διέλυσαν την Παιδεία.
Η πολυθρύλητη - πολυθρήνητη και πολύκλαυστη - Δημοκρατία υφίσταται διηνεκείς βιασμούς και αποτυχημένες παρθενορραφές.  Δεν υπάρχει πραγματική Δημοκρατία - στον Τόπο που τη γέννησε. Μόνον ... ατομική /εξατομικευμένη. Ένα είδος ... ακορντεόν το οποίο ο καθένας χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, το ατομικώς και κομματικώς συμφέρειν. Εξεμέτρησε το ζην.
Να ζούμε να την θυμόμαστε.





ΥΓ Ανησυχώ επειδή δεν διακρίνω έξοδο, από το Κομματικό μας αδιέξοδο.
Εκτός και αν επισυμβούν ισχυροί κραδασμοί, έντονες αντιδράσεις, αμφισβήτηση του σάπιου, διεφθαρμένου αναποτελεσματικού Κομματικού μας Συστήματος !