Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας για τη χρήση ναρκωτικών στην πόλη

0
Να επιδείξουν ευαισθησία στο κρίσιμο κοινωνικό πρόβλημα της χρήσης των ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, ζητεί από τον πρωθυπουργό και την Πολιτεία, το ψήφισμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας, στη σημερινή του συνεδρίαση στο κλειστό γήπεδο του «Πανελληνίου», στο Πεδίον του Άρεως...
 Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων ασκεί στο ακέραιο την αρμοδιότητά του στο επίπεδο της πρόληψης, μέσα από τη συστηματική συνεργασία του με δημόσιους φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι διαθέτουν τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε θέματα ουσιοεξάρτησης.

«Ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, στηρίζουμε έμπρακτα τις γειτονιές, ξεκινώντας σήμερα μία σειρά συνεδριάσεων του Σώματος στα σημεία της πόλης που πλήττονται περισσότερο, και καλώντας σε δημόσιο διάλογο κατοίκους και εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν δυναμικά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Είμαστε όμως στο πλευρό και των χρηστών, που επιδιώκουν μια αξιοπρεπή μετάβαση στην κανονικότητα. Τους έχουμε κοντά μας και μαζί τους αναζητούμε ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημά τους, όπως είναι η λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης», τονίζεται.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο ζητεί «να ληφθούν αμέσως τα εξής μέτρα:

1. Όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της χώρας, να επιτραπεί η διάθεση υποκατάστατων μόνο στα νοσοκομεία και όχι σε χώρους στο κέντρο της πόλης.

2. Να θεσμοθετηθούν χώροι ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες για τους πολύ σοβαρά εξαρτημένους χρήστες, καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας.

3. Η Ελληνική Αστυνομία να προστατεύσει τους πολίτες από το εμπόριο ναρκωτικών και να απελευθερώσει τις γειτονιές της πόλης από τους στυγνούς εγκληματίες που τις έχουν μετατρέψει σε χώρους ανομίας».

Νωρίτερα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας αποχώρησαν από την ανοιχτή συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε απόψε.

Όλα άρχισαν όταν, ενώ ήταν σ' εξέλιξη ακόμη η συνεδρίαση, ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, κατευθύνθηκε στο σημείο όπου ήταν τα τηλεοπτικά συνεργεία για να προβεί σε σχετικές δηλώσεις. Στην ενέργειά του αυτή αντέδρασε έντονα ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρήγας Αξελός, και κατόπιν αυτού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Όταν επαναλήφθηκε η συνεδρίαση, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, καταγγέλλοντας το δήμαρχο ότι προσέβαλε και υποβάθμισε με τη συμπεριφορά του αυτή, το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και τους κατοίκους που παραβρέθηκαν. Η συνεδρίαση ωστόσο συνεχίστηκε με την παρουσία μόνο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης της δημοτικής αρχής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, χαρακτηρίζει ως «προσχηματική» την αποχώρηση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενοχλημένη από τη δημοσιότητα που προσέλαβε το δημοτικό συμβούλιο στον 'Πανελλήνιο', επιχείρησε να το τορπιλίσει, με στόχο να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: www.skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)