Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με σφυριά και βαριοπούλες στη ΔΟΥ Ψυχικού

0
Με σφυριά και ξύλα επιτέθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στη τζαμαρία της ΔΟΥ Ψυχικού, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. 

Στο βίντεο που ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, διακρίνονται μέλη του Ρουβίκωνα, φορώντας κράνη και με βαριοπούλες στο χέρι να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο...
, να συνεννοούνται και να προχωρούν σε συντονισμένη επίθεση.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, στις 5:30 τα ξημερώματα, κατάφεραν να φτάσουν στην Κηφισίας -απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία- και να προκαλέσουν φθορές ενώ λίγα λεπτά αργότερα, ανενόχλητοι, εξαφανίστηκαν.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ρουβίκωνας βάζει στόχο του τη συγκεκριμένη ΔΟΥ, καθώς ανάλογη επίθεση είχαν εξαπολύσει και πέρυσι τον Οκτώβριο.

Σε κείμενό της, η ομάδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «άλλο πράγμα οι φόροι που επιβάλλονται στο κεφάλαιο και άλλο οι φόροι που επιβάλλονται στην κοινωνική βάση. Οι πρώτοι είναι ένα νταραβέρι ανάμεσα στους δύο πόλους εξουσίας την πολιτική και την οικονομική για το κόστος που πρέπει να πληρώσει η δεύτερη στην πρώτη για να συνεχίσει να δουλεύει το μαγαζί της εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους. Οι φόροι όμως στην βάση είναι κάτι άλλο. Είναι το δεύτερο κύμα υπεραξίας που κλέβεται απο τους εργαζόμενους. Αφού το αφεντικό εξασφαλίσει τα κέρδη του, έρχεται το κράτος να μαζέψει ότι έμεινε»

Κλείνοντας τονίζει ότι «συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτό το κάλεσμα. Και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν τόσο πολύ περισσότεροι που θα φτάσουμε κάποια στιγμή να μπορούμε να κοιτάμε κράτος και κεφάλαιο στα μάτια. Και τότε να μετρηθούμε μαζί τους».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)