Πάνω από 1 δισ. ευρώ ξόδεψαν οι φίλαθλοι στο Μουντιάλ- Πόσα θα πάρει κάθε παγκόσμιος πρωταθλητής

0
Περίπου 100 δισεκατομμύρια ρούβλια (1.350.515.857 δισ. ευρώ) ξόδεψαν οι ξένοι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στην Ρωσία στο διάστημα 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου.  

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής «Ρωσία-2018» Αλεξέι Σορόκιν στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου....
για την ανάπτυξη της σωματικής αγωγής και του αθλητισμού που τέλει υπό την ρωσική προεδρία και του εποπτικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καλίνινγκραντ, την οποία επισκέφθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Όσο για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, κάθε ένας από τους 23 Γάλλους διεθνείς που αποτέλεσαν την αποστολή των «πετεινών» στο Μουντιάλ της Ρωσίας θα εισπράξει από 355.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πριμ, προβλεπόταν για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου και αφορά στο ποσοστό 30% των χρημάτων που αναλογούν στην ομοσπονδία της Γαλλίας ως «έπαθλο» από την FIFA, για την ομάδα που θα επικρατούσε στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.   Εκτός από τους 23 ποδοσφαιριστές, τα ίδια χρήματα θα λάβουν και τα τέσσερα μέλη του τεχνικού επιτελείου. 

Το συνολικό ποσό, φθάνει στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ και είναι το 30% από τα 32 εκατομμύρια ευρώ που είχε καθορίσει η παγκόσμια συνομοσπονδία ως πριμ για την πρωταθλήτρια κόσμου. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)