Ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη σε βάρος δύο ανδρών, επειδή πήγαιναν στο Pride

Ομοφοβική επίθεση δέχτηκαν δύο άνδρες το απόγευμα του Σαββάτου από τρεις αγνώστους στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες, ένας 35χρονος και ένας 45χρονος, εκείνη την ώρα κατευθύνονταν στο Thessaloniki Pride...
που πραγματοποιούνταν για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με το σύνθημα “Άκρως Οικογενειακό”.

Περνώντας από την παλιά παραλία πριν το Λευκό Πύργο και πριν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο όπου ήταν προγραμματισμένο το Pride, οι δύο άντρες που κρατούσαν την πολύχρωμη σημαία του κινήματος εντοπίστηκαν από τρεις αγνώστους, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το μέρος τους.

Οι δράστες, πλησίασαν τους δύο άνδρες, φωνάζοντας “Θα πεθάνετε και εσείς και τα τσιράκια σας” και τους έσπρωξαν στη θάλασσα. Περαστικοί βοήθησαν τους δύο άνδρες να βγουν από τη θάλασσα, ενώ στην περιοχή έφτασε και το Λιμενικό.

Όπως ήταν φυσικό, οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από τις Αρχές.

Τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης δήλωσαν για το περιστατικό:

Περπατούσαμε ανυποψίαστοι στην άκρη της παραλίας, όταν πλησίασαν τρεις άγνωστοι νεαροί.

Πρώτα έσπρωξαν στην θάλασσα τον έναν από εμάς που κρατούσε την σημαία του gay pride και στην συνέχεια και τον άλλον

Το περιστατικό, εφόσον πρόκειται για ρατσιστική επίθεση και εντάσσεται στο νόμο περί ρατσιστικής βίας, αποτελεί κακουργηματική πράξη και η υπόθεση κατέληξε σε προανάκριση από το τμήμα ρατσιστικής βίας της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Τη συγκεκριμένη επίθεση, είδαν με καλό μάτι στελέχη ακροδεξιών κομμάτων.

Στέλεχος του κόμματος του Φαήλου Κρανιδιώτη για παράδειγμα, με ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε πως δε θα πρεπε να “απορούν που κολυμπάνε στο Θερμαϊκό”:

Εκτος του οτι παραβιαζουν το νομο περι προσβολης της Δημοσιας Αιδούς, γραφουν ακρως Ανθελληνικα και εθνομηδενιστικα συνθηματα με σκοπο να προκαλεσουν στην πρωτευουσα της #Μακεδονιας, την Θεσσαλονικη. Μετα απορουν που κολυμπανε στον Θερμαϊκο.

Αν συλληφθούν, οι δράστες αναμένεται να δηλώσουν πως επρόκειτο για ατελείς λεκτικές υπερβολές και κάτι ακόμα που έχει να κάνει με το θυμικό, γιατί αυτοί είναι.