Άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας, συνελήφθη στη Γερμανία για το Dieselgate

0
Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Audi, θυγατρικής της Volkswagen, συνέλαβαν οι γερμανικές αρχές για την ανάμειξή του στο σκάνδαλο παραποίησης των στοιχείων για την εκπομπή αερίων σε οχήματα της εταιρείας.

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι ο Ρούπερτ Στάντλερ συνελήφθη το πρωί και πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία για να αποφασιστεί αν θα παραπεμφθεί...

Ο ίδιος και ακόμα ένα μέλος της διοίκησης της εταιρείας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το σκάνδαλο που αφορούσε την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού σε ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα με στόχο να παραποιούνται οι μετρήσεις των ρύπων. Ένα σκάνδαλο που έγινε γνωστό ως Dieselgate.

H Volkswagen έχει ήδη αποδεχθεί την ενοχή της στις ΗΠΑ για την παραποίηση των στοιχείων με δύο από τα στελέχη της να έχουν φυλακιστεί για την υπόθεση. Oι Αμερικανικές αρχές άσκησαν τον περασμένο Μάιο ποινική δίωξη εναντίον και του πρώην διευθυντή της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν, αλλά η Γερμανία δεν εκδίδει τους υπηκόους τους σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε είναι απίθανο να αντιμετώπισει τις όποιες συνέπειες από τις αμερικανικές αρχές.

Το 2015 Η Volkswagen παραδέχθηκε ότι είχε εγκαταστήσει κρυφά λογισμικό σε σχεδόν 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα, με το οποίο εμφανίζονταν καθαρότερα στις μετρήσεις ελέγχου των εκπομπών ρύπων. Τα 600.000 από αυτά τα οχήματα είχαν πουληθεί στις ΗΠΑ.

Οι τεχνικοί της Volkswagen αλλά και συνεργάτες τους είχαν προειδοποιήσει τους επικεφαλής της εταιρείας εδώ και χρόνια για το λογισμικό παραποίησης ρύπων που οδήγησε στο παγκόσμιο σκάνδαλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα δύο γερμανικών εφημερίδων.

Το 2017 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερικανική κυβέρνηση. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε αυτοκινητοβιομηχανία.

Τότε η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι πέραν του προστίμου, το συνολικό κόστος διαχείρισης του σκανδάλου υπερβαίνει τα 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ αφού συμφώνησε στην αποζημίωση πελατών και συνεργατών της.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)