Για να μην λέτε μετά ότι δεν σας το 'πε κανείς

0
γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Λοιπόν, σας το λέω: μόλις οι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων πάρουν οποιοδήποτε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία και δέσουν τον γάϊδαρό τους, την επομένη, όχι μετά από δύο ή τρεις μέρες, ακριβώς την επομένη, θα ζητήσουν να αλλάξουμε την ονομασία και της δικής μας Μακεδονίας, για να μην δημιουργείται... σύγχυση στην Διεθνή κοινότητα και η Τουρκία θα είναι η πρώτη που θα τους στηρίξει. Και τότε τι θα τους πείτε;
Σας θυμίζω ότι οι Τούρκοι διεκδικούν βραχονησίδες στο Αιγαίο γιατί, λέει, δεν αναγράφονται με το όνομά τους στην Συνθήκη της Λοζάνης, παρ’ όλο που σ’ αυτήν ρητά αναφέρεται ότι τα θαλάσσια σύνορα της.....
Τουρκίας ορίζονται στα 3 μίλια από τις ακτές της και ό,τι υπάρχει πέραν αυτών, νησιά, νησίδες, βραχονησίδες κλπ. ανήκουν στην Ελλάδα.
Γιατί βρε σύντροφοι δεν θέλετε να μάθετε, μπας και κάνετε και κάτι σωστό γι’ αυτόν τον τόπο; Γιατί δεν διαβάζετε λίγο ιστορία; Και μόνο την ιστορία του 20ου αιώνα να διαβάσετε, θα σας βοηθήσει. Και προς Θεού, όχι άλλες «διαπραγματεύσεις»! Θα μου πείτε ότι με το κόλπο των «διαπραγματεύσεων» κερδίσατε τον χρόνο που χρειαζόσαστε για να πιάσετε τα πόστα, ώστε οι επόμενοι να μην μπορούν να κυβερνήσουν, αλλά τον φουκαρά τον Λαό δεν τον σκεφτόσαστε; Και μιας και το θυμηθήκαμε, μπορείτε να μας πείτε τι καλό κάνατε σ' αυτόν τον έρμο Λαό, αυτά τα 3 χρόνια που κυβερνάτε; Να μας πείτε όμως 1-2-3, αυτά κάναμε και να είναι αλήθεια, όχι τις γνωστές σας μπαρούφες.

Τώρα λοιπόν, που ξέρετε τι μας περιμένει, ελπίζω και όχι μόνο εγώ, να μην δώσετε το όνομα Μακεδονία με ό,τι κι' αν σας τάξουν. Αντ' αυτού, προτείνετε το όνομα Vardarska Makedonija, που είχαν και παλαιότερα και τέρμα. Έτσι και αυτοί θα έχουν την "χαρά" να λέγονται Μακεδόνες κι' εμείς θα πάψουμε να ακούμε τα βράδια, να τρίζουν τα κόκαλα του ΜεγΑλέξανδρου. Αρκετά βάσανα έχουμε.

Και μην ακούτε τον Μπαρμπαγιώργο που λέει ότι "Η ευκαιρία για λύση που υπάρχει τώρα δεν θα είναι εύκολο να επανεμφανιστεί". Λόγια του δικού σας... Χατζατζάρη είναι, σύντροφοι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)