Ένας εισαγγελέας;;;; Έγκλημα χωρίς τιμωρία στη Σαντορίνη – Κραυγή αγωνίας για τα γαϊδουράκια

0
Ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος των ζώων που μεταφέρουν καθημερινά επισκέπτες και αποσκευές συντελείται τα τελευταία χρόνια στην Σαντορίνη και άλλα νησιά του Αιγαίου εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας στα μάτια των χιλιάδων τουριστών.

Τα γαϊδουράκια από ατραξιόν στα σοκάκια των Κυκλάδων έχουν καταλήξει σε μεγάλα θύματα της τουριστικής βιομηχανίας καθώς η κακοποίηση....
και η εξάντληση στην οποία υποβάλλονται τα οδηγούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στο θάνατο.

Στην Σαντορίνη, οι αγωγιάτες μόλις τελειώσει το 16ωρο κουβάλημα των τουριστών τα φορτώνουν με σκουπίδια την ώρα που στην Ύδρα γαϊδούρια φορτώνονται με πλυντήρια και κλιματιστικά. Τα ζώα αυτά δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στη ζέστη χωρίς διάλειμμα, νερό και τροφή ενώ όπως καταγγέλλουν τα φιλοζωικά σωματεία, αν κάποιο γαϊδούρι κουραστεί ο αγωγιάτης το ξυλοκοπεί προκειμένου να σηκωθεί και να συνεχίσει το «γολγοθά» του.

Βασανιστήρια χωρίς τέλος
Η κ. Ελισάβετ Χατζή, ακτιβίστρια και μέλος φιλοζωικής οργάνωσης, καταγγέλλει στο Newsit ότι αρκετοί αγωγιάτες της Σαντορίνης δουλεύουν χωρίς άδεια από το Δήμο κάνοντας λόγο για κυκλώματα που βγάζουν χρήμα από την παράνομη εκμετάλλευση των τετράποδων.

«Το 24ωρο τους είναι ως εξής. Καταρχάς δεν ξεκουράζονται ποτέ, όλη την ημέρα μεταφέρουν τουρίστες ενώ υπάρχει το τελεφερίκ. Χωρίς να τους δίνουν νερό, χωρίς σκιά. Τη νύχτα μεταφέρουν σκουπίδια, οι αγωγιατες κάνουν σύμβαση με το Δήμο. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν άδεια. Έχω σοβαρότατες πληροφορίες ότι υπάλληλου του Δήμου χρηματίζονται με 4-5.000 για κάθε ζώο από τους αγωγιάτες που δεν έχουν άδεια», λέει η κ. Χατζή η οποία σε συνεννόηση με την ακτιβιστική, φιλοζωική οργάνωση DxE (Direct Action Everywhere), διοργανώνουν τον Ιούλιο στην Σαντορίνη κινητοποίηση ενάντια στην κακοποίηση των γαϊδουριών.

Παράλληλα, επισημάνει ότι τα ζώα μόλις επιστρέψουν στους στάβλους δένονται με το λεγόμενο «παστούρωμα» και κοιμούνται με πληγές κάτω από τα σαμάρια τους από το πολύωρο κουβάλημα.





Σαντορίνη

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)