Ανύπαρκτη Δικαιοσύνη – Απροστάτευτοι Πολίτες

0

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Οι περισσότεροι πολίτες που διαδήλωναν έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων υπέρ του Αρτέμη Σώρρα, ήταν προφανώς εκείνοι που πίστεψαν στο «σωτήρα τους» και προχώρησαν σε εξώδικα κατά των τραπεζών και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, αφού όπως ήταν αναμενόμενο, κανένα εξώδικο δεν έγινε δεκτό. Μπορεί κάποιος να πει, υποτιμητικά, γι αυτούς τους πολίτες: «καλά να πάθουν αφού πρόκειται για αφελείς και βλάκες» 

Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Όταν πολίτες είναι σε απόγνωση, πολύ συχνά τείνουν να πιστεύουν σε σωτήρες που υπόσχονται ότι θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο. Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, οφείλει η δικαιοσύνη να προστατεύει τους πολίτες από τους απατεώνες και να προλαμβάνει κάποιες καταστάσεις πριν πάρουν τη μορφή ανεξέλεγκτης χιονοστιβάδας. Από αδράνεια ή ακόμη και από ανικανότητα πρόβλεψης, άφησαν εδώ και χρόνια έναν απατεώνα να στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό .......
δημιουργίας μιας οργάνωσης με στελέχη και γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία υποσχόταν ότι «διαθέτει 600 δις αμερικανικά δολάρια υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας», δυο φορές σχεδόν όσο είναι το ελληνικό χρέος. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ολόκληρο κίνημα αφελών, που θυμίζει την περίπτωση του θαυματουργού νερού του Καματερού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική δικαιοσύνη και το ελληνικό κράτος αποδεικνύονται θεσμοί που θυμίζουν αφρικανικές χώρες.
Παρόμοια είναι η περίπτωση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος περιμένει εδώ και κάποια χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό, βλέποντας προφανώς με την παρέα του τους αγώνες του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου με πίτσες και μπύρες, για να δικαστεί στο απώτερο μέλλον.
 Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που κάλεσε προχθές το στρατό να επέμβει και να καταλύσει τη Δημοκρατία, αφέθηκε ήδη ελεύθερος.
Χθες, ένας ιερέας (δημόσιος λειτουργός) στη Ρόδο , αποκάλεσε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προδότες, ψεύτες και ελεεινούς, σίγουρος ότι δεν θα τον ενοχλήσει κανένας και δεν αναφέρομαι σε απατεώνες ολκής που μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές πουλάνε ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, μέχρι και κατάλυση της δημοκρατίας
Δεν μπορώ να σκεφτώ το τι θα δούμε, με τέτοια δικαιοσύνη και τέτοιο κράτος, τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια σε παρόμοια και χειρότερα περιστατικά, που θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Δεν μιλάμε πλέον απλώς για αποτυχημένο κράτος(failed state), αλλά για «ανύπαρκτο κράτος», το οποίο ισχυρίζεται μάλιστα ότι είναι και αριστερό!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)