Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Γιατί μας αρέσει το «junk food»;

Έχετε σκεφτεί ποτέ, ποιος είναι ο λόγος που επιζητούμε τις ανθυγιεινές τροφές και αντιθέτως, πολλές από τις υγιεινές δε θέλουμε όυτε να τις μυρίσουμε;

Αρχικά, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι πολύ γευστικές...
Για παράδειγμα, μια τροφή με λίπη και σάλτσες, εκ των πραγμάτων, είναι πιο νόστιμη συγκριτικά με μια άλλη που δεν έχει καν αλάτι.

Πολλές φορές η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, γίνεται αναπόφευκτη λόγω έλλειψης χρόνου για μαγείρεμα η και άλλων συγκυριών.

Ακόμη υπάρχει μεγάλη άγνοια κινδύνου, επί του θέματος, ακόμη. Πολλοί, δηλαδή, δεν έχουν στο μυαλό τους ότι η συχνή κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών συνεπάγεται μακροπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία.

Το φαγητό επίσης είναι το καλύτερο αγχολυτικό! Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν, ότι, με την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. θα φτιάξει η διάθεσή τους.

Ενώ, τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο μιμητισμός. Όταν, παραδείγματος χάρη, ένα παιδί βλέπει ότι οι περισσότεροι φίλοι του τρώνε τακτικά, ανθυγιεινά σνακ, θα ζηλέψει και θα θελήσει να κάνει κι εκείνο το ίδιο.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: