Η Δύναμη του Χρήματος και ο Λαμπερός Κόσμος του Hollywood !

0

Ο L. Thurow, πρώην σύμβουλος του Προέδρου Κλίντον και πρύτανης στο οικονομικό τμήμα του ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, έγραφε πριν 20 χρόνια, με κυνική ειλικρίνεια, στο περίφημο βιβλίο του «Η πυραμίδα του Πλούτου»,:«Ο μεγάλος πλούτος επιτρέπει σε κάποιον να προσλαμβάνει, να απολύει, να προάγει και να υποβιβάζει άλλα ανθρώπινα όντα…..Εκείνοι, που έχουν μεγάλο πλούτο μπορούν να ελέγχουν το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον γύρω τους. Εκείνοι, που δεν έχουν πλούτο είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους».
Δε γνωρίζουμε εάν στο πλαίσιο της προσαρμογής στο περιβάλλον περιλαμβάνεται και η υποχρέωση σε στοματικό έρωτα, ακόμη και αν πρόκειται για ένα βρώμικο ανθρώπινο κτήνος, όπως είναι ο Γουάινστάιν. Η περίπτωση όμως του συγκεκριμένου κτήνους και των δεκάδων ηθοποιών που ενέδωσαν στη βούλησή του, όχι για να πάρουν τη δόση τους, ούτε για ......
ένα πιάτο φαγητό αλλά μόνο και μόνο για την καριέρα και τη δόξα της σταρ του Χόλυγουντ, δείχνει τη σαπίλα όλης αυτής της φαντασμαγορικής κοινωνίας του σταρσύστεμ και όχι μόνο στις ΗΠΑ.

Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί τόσο πολύ στο ότι οι πλούσιοι νομιμοποιούνται να εκμεταλλεύονται την ισχύ τους και να την ασκούν με κάθε μέσο και τρόπο, επιβάλλοντας τη βούλησή τους πάνω στους αδύναμους όπως οι κατακτητές πάνω στους ηττημένους, ώστε όχι απλώς να μην δυσανασχετούν, αλλά και να θαυμάζουν ανθρώπους (βλέπε Μέρντοχ, Σόρος, κ.α.) που ενώ είναι σε μια ηλικία με οσμή θανάτου να φιλούν στο στόμα νεαρές 20σάχρονες και δεν συζητάμε για την, όχι μόνο υποθετική, δυνατότητά τους να κάνουν ότι επιθυμούν με νεανικά κορμιά του λαού, λες και γεννήθηκαν γι αυτόν το σκοπό, όπως οι σκλάβοι και οι σκλάβες πριν 2000 χρόνια, οι οποίοι/ες όφειλαν ανά πάσα στιγμή να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του ιδιοκτήτη τους.

Να υπενθυμίσω, ότι στην Αρχαία Σπάρτη υπήρχε, ήδη από την εποχή του Λυκούργου, ο νόμος της «Οψιγαμίας»(όψιμη παντρειά) σύμφωνα με τον οποίο εκείνος που παντρευόταν μια κοπέλα πολύ νεότερή του πλήρωνε πρόστιμο. Μέχρι και ο Βασιλιάς Αρχίδαμος δεν απέφυγε την επιβολή προστίμου γιατί παντρεύτηκε μια πολύ νεότερή του. 

Όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, το πιο περίεργο με την περίπτωση Γουάινστάιν, είναι .το γεγονός ότι όλες αυτές οι γυναίκες που σήμερα τον κατηγορούν, ανέχτηκαν(οι περισσότερες τουλάχιστον) να υποκύψουν στις ζωώδεις ορέξεις του για την καριέρα τους και μόνο και τώρα, εκ των υστέρων, τις βγήκε το φεμινιστικό τους ένστικτο, θυμίζοντάς μας τη γνωστή ρήση του Μενάνδρου: «Δρυς πεσούσης πς νρ ξυλεύεται».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)