Ξυδάκης: Είναι η ώρα για μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση

0
Την ανάγκη προώθησης μιας μεγάλης νομοθετικής μεταρρύθμισης που θα διασφαλίζει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης  και τη δίκαιη κατανομή των βαρών στους πολίτες επεσήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την Άννα Μπουσδούκου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ρου ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Ξυδάκης...


«Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, που θα διευρύνει τη φορολογική βάση και δε θα επιβαρύνει με δυσβάσταχτα βάρη τους ανθρώπους της εργασίας. Είναι δυσανάλογο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορεί να είναι τεκμήριο διαβίωσης, ένα κληρονομημένο διαμέρισμα 50 τμ ή ένα αυτοκίνητο δεκαπενταετίας που είναι πλέον σκραπ» σημείωσε και προσέθεσε: «Η ιστορική πραγματικότητα δείχνει ότι δεν έγινε καμία μείζονα φορολογική  μεταρρύθμιση κι έφτασε να υπερφορολογείται το νοικοκυριό όταν έφτασαν τα δύσκολα. Έχουν προσεγγίσει το 37-38% οι φόροι σε μισθωτό νοικοκυριό. Είναι από τις μεγάλες ιστορικές ευθύνες ένα φορολογικό σύστημα για την επόμενη εποχή» κατέληξε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη διαπραγμάτευση  και στις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής αποστολής ΕΚΤ στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι η εξέλιξη των συζητήσεων με τους θεσμούς είναι και μια πολιτική διαδικασία πέρα από την διαδικασία ελέγχου της υλοποίησης προαπαιτουμένων.



Πηγή: reporter.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)