ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΩΝ

0
  Δημήτρης Κακογιάννης

Επειδή έχει αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα θέματα που μας αφορούν.
Από τα πλείστα όσα κουφά της ΠΦΑ Κυβέρνησης, που από τη στιγμή που έγινε κυβέρνηση ξέχασε ότι είναι αριστερή, είναι και η διατήρηση του νόμου περί φοροαπαλλαγών που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίος προβλέπει την κατάργηση των φοροαπαλλαγών εκτός αυτής, της χρηματικής ενίσχυσης των κομμάτων και βουλευτών, ή επί το σωστότερο των βολευτών, που όπως πάντα φροντίζουν να ευλογούν ΜΟΝΟ τα γένια τους κι ας μας παραμυθιάζουν ότι τάχα φροντίζουν για το καλό του τόπου.
Εκτός αν "τόπος" γι αυτούς εννοείται ότι είναι είναι η βαθειά τους τσέπη.
Ενώ λοιπόν η παρούσα κατά δήλωσή τους "αριστερή" κυβέρνηση δεν χάνει την ευκαιρία να επιτίθεται στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα όσα έκαναν, χαρακτηρίζοντάς τα επιβλαβή για τη χώρα, στον παρόντα νόμο κάνει "τουμπεκί" και τον διατηρεί ως έχει, αφού τους βολεύει και με το παραπάνω.
Για να μάθουμε λοιπόν τι προβλέπουν οι φοροαπαλλαγές που διατηρεί η σημερινή κυβέρνηση, θα πρέπει να ξέρουμε ότι ......
καταργούνται οι ιατρικές δαπάνες από το καθεστώς της φοροαπαλλαγής, δηλαδή αν κάποιος πολίτης ξοδέψει την περιουσία του για μια εγχείριση ανοικτής καρδιάς, για μια μεταμόσχευση οργάνου, κ.α. περιπτώσεις πολυδάπανης βαρειάς νοσηλείας, χάνει την έκπτωση που είχε μέχρι τώρα από την καταβολή του φόρου, ενώ αν προσφερθεί να κάνει δωρεά στον βο(υ)λευτή του, η στο κόμμα του, θα τύχει φοροαπαλλαγής σύμφωνα με τον  Ν. 4304/ΦΕΚ Α 234/23.10.2014 άρθρο 1 παρ.7: "Το ποσόν της ιδιωτικής χρηματοδότησης που δίδεται στους δικαιούχους χρηματοδότησης εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη."
Ακόμα αν ένας γονιός χρηματοδοτήσει το παιδί του για να καλύψει κάποια βασική του ανάγκη, να αγοράσει σπίτι για να μείνει ή να ξεκινήσει μια επαγγελματική δραστηριότητα, θα πρέπει να πληρώσει φόρο στο δημόσιο ίσο με το 10% του ποσού που διαθέτει στο παιδί του.
 
Μπορεί η "αριστερή" κυβέρνηση των ανικάνων να κουρεύει με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, απεναντίας όμως με την ίδια μεγάλη ευκολία φροντίζει να διατηρεί την ακεραιότητα των βουλευτικών αποζημιώσεων ενώ παράλληλα φροντίζει για την ενίσχυσή τους.
 
Αυτά σε γνώση και συμμόρφωση για το ποιόν των πολιτικάντηδων που με την ψήφο μας στείλαμε στη Βουλή για να μας σώσουν απ τα μνημόνια και για να μας οδηγήσουν σε ένα μέλλον πιο αισιόδοξο.
 
Τρομάρα μας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)