Η ίδια Παναμέζικη Off shore βάζει λεφτά το 2017 στην εταιρεία της Μαρέβα Μητσοτάκη και στο Πρώτο Θέμα του Θ.Αναστασιάδη!

0
Σάλο στο πολιτικό σκηνικό και ισχυρες αναταράξεις τόσο στοεσωτερικο της ΝΔ όσο και στον μηντιακό χώρο, προκαλούν από το πρωί της Κυριακής οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento του Κωστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με το οποίο, ” Η Παναμέζικη offshore με το όνομα Velvet δίνει 800.000€ στην Μαρέβα, δλδ στον Μητσοτάκη και 1.800.000€ στον Θέμο. Με αυτόν τον τρόπο φέρεται να βγάζει , και τους 2, από μια πολύ δύσκολη θέση, ενώ ο ιδιοκτήτης της παναμέζικης off shore παραμένει κρυφός …
για ευνόητους λόγους, παροτι έτσι εύλογα ασκεί ιδιαίτερη … “επιρροή” και τους 2 …”

Θέση πήρε αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωση καλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη “να πάρει θέση” και θλετει το ερώτημα «Ποιος είναι ο κοινός τους χρηματοδότης;»

Τι συνδέει την Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη με το «Πρώτο Θέμα»; Πέραν της πολιτικής στήριξης που η συγκεκριμένη εφημερίδα παρέχει στον σύζυγο της και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Documento τους συνδέει επίσης μια offshore.

Ο λόγος για την Velvet Success SA που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Documento, φαίνεται να χρηματοδοτεί τις προβληματικές επιχειρήσεις της Μαρέβας, αλλά και να συμμετέχει στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του «Πρώτου Θέματος». Η συγκεκριμένη offshore μάλιστα εμφανίζεται να μοιράζει εκατομμύρια στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και την εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη, σε περιόδους που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Η Velvet Success SA, με έδρα τον Παναμά, όταν τα χρέη του «Πρώτου Θέματος» προς τις τράπεζες φτάνουν τα 42 εκατ. ευρώ και οι μέτοχοι του προσπαθούν να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 6,91, εκατ. ευρώ για να δώσουν εγγυήσεις προς τις τράπεζες, εμφανίζεται ως… από μηχανής θεός για να σώσει την εφημερίδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρηματοδότες που συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας είναι η εταιρεία Global Tree AE, η οποία με βάση τα στοιχεία της τράπεζας είναι συμφερόντων του Διονύση Παναγιωτάκη (που είναι σύζυγος της πρώην βουλευτή και υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Κούρκουλα, προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και από τους ιδιοκτήτες του καναλιού Action 24) και ο συνεκδότης του «Πρώτου Θέματος» Τάσος Καραμήτσος. Ο Διονύσης Παναγιωτάκης συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του «Πρώτου Θέματος» με πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο συνέταιρος του Θέμου Αναστασιάδη στο «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσος εμφανίζεται να βάζει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσό 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως γράφει η Documento, από τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο ποσό έχει κατατεθεί στον λογαριασμό του Τάσου Καραμήτσου από την Ελβετία και συγκεκριμένα από την τράπεζα UBS. Τροφοδότης λογαριασμός όμως δεν είναι κάποιος προσωπικός λογαριασμός του, αλλά ο λογαριασμός της εταιρείας Velvet Success SA. Αυτά συμβαίνουν τον Μάρτιο του 2017.

Κι εδώ κ εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει αποκαλύψει ότι η συγκεκριμένη μυστηριώδης offshore συμμετείχε με 800.000 ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία ZEUS+DION της κ. Μ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Σε μία περίοδο που η εταιρεία της συζύγου του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινδυνεύει με λουκέτο, η Velvet Success SA συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της με 799.918 ευρώ. Αυτά συμβαίνουν τον Ιούνιο του 2017.

Η γαλαντόμος offshore μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών σώζει λοιπόν τόσο την Μαρέβα Γκραμπόφσκι όσο και τον Θέμο Αναστασιάδη και το «Πρώτο Θέμα» του.

Εύλογα λοιπόν η Documento αναρωτιέται στο σημερινό φύλλο της: «Ποιος είναι ο κοινός τους χρηματοδότης;».

documento

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)