ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ


Δημήτρης Κακογιάννης
 
Τα Σχολεία σκοπό έχουν να παρέχουν τη βασική εκπαίδευση.
Οι Πανεπιστημιακές Σχολές σκοπό έχουν να παρέχουν περισσότερο εξειδικευμένες γνώσεις που συνήθως προσδιορίζουν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, μια συγκεκριμένη επιστήμη.
Πέραν λοιπόν των Πανεπιστημίων Σχολών, υπάρχουν επίσης και διάφορες άλλες Σχολές, όπως τα ΤΕΙ, οι παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, μέχρι και σχολές γονέων. Κάθε μια παρέχει γνώσεις για το αντικείμενο που προσδιορίζεται.
Έτσι κάθε σπουδαστής των σχολών αυτών καλείται (συνήθως) να ασχοληθεί με το αντικείμενο των σπουδών του και να παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες.
Είναι δε εξαιρετικά παράδοξο και άτοπο, ενώ για τις διάφορες υπηρεσίες τόσο του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μάλιστα η διαπίστωση της επάρκειας τους γίνεται με αντίστοιχες εξετάσεις, για την κορυφαία θέση της δημόσιας διοίκησης, αυτή του Πρωθυπουργού να μην υπάρχει αντίστοιχη Σχολή.
Είναι απαράδεκτο να αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση της Χώρας, τις τύχες της, τις τύχες ενός ολόκληρου Λαού και του Έθνους άνθρωποι άσχετοι, άνθρωποι αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι χωρίς την γνώση της ......
ιστορίας της πατρίδας τους, απλά και μόνο επειδή έτυχε να είναι αρχηγοί σε ένα κόμμα. Πολύ δε περισσότερο όταν το κόμμα αυτό γίνεται κόμμα εξουσίας περιστασιακά, επειδή θέρισε ψήφους αγανάκτησης και απογοήτευσης από την αποτυχία άλλων κομμάτων.
Είναι απαράδεκτο να κυβερνούν τη Χώρα άνθρωποι που κρίθηκαν ανίκανοι να σπουδάσουν στα εθνικά πανεπιστήμια και επειδή είχαν οι γονείς τους παχυλά πορτοφόλια πήγαν και σπούδασαν ή μάλλον αγόρασαν γνώσεις σε πανεπιστήμια της αλλοδαπής και γαλουχήθηκαν με αρχές αντίθετες από αυτές που απαιτεί ο εθνικός πατριωτισμός και γύρισαν έτοιμοι ηγέτες διοριζόμενοι ελέω «τζακιού».
Είναι απαράδεκτο να κυβερνούν τη Χώρα άνθρωποι επειδή απλά και μόνο διακρίθηκαν ως καθ έξιν καταληψίες σχολείων, που σημαίνει ότι τα μαθήματα τα είχαν φορτώσει στον κόκορα, χωρίς μαθητική παιδεία και μαθητικές επιδόσεις.
Είναι απαράδεκτο να κυβερνούν τη Χώρα άνθρωποι ανιστόρητοι που με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους εκθέτουν τη Χώρα και θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ανεξαρτησία, καθώς και τα όποια επιτεύγματα πολύχρονων διαπραγματεύσεων στη διεθνή σκακιέρα σε όφελος της πατρίδας τους (μας).
Είναι απαράδεκτο να δίδουν αδιαμαρτύρητα το δικαίωμα στο κάθε τυχάρπαστο ηλίθιο ας είναι και γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ να διαλαλεί ότι «η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο επειδή δεν είναι κυρίαρχη χώρα. Όπως δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, επειδή είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία.
Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, μόνο η Γερμανία έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία».
Αυτά δήλωσε ο εν λόγω «κύριος» και οι Έλληνες Κυβερνήτες σφυρίζουν κλέφτικα, θεωρώντας το απαίσιο αυτό «φτύσιμο» ως ψιχάλισμα και ανοίγουν ομπρέλα.
Είναι απαράδεκτο να δικαιώνεται η Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους που παραβίασε για 17 δευτερόλεπτα τον εθνικό εναέριο χώρο της και από την άλλη τα τουρκικά αεροσκάφη να σουλατσάρουν με τις ώρες στον δικό μας εναέριο χώρο και η δική μας αντίδραση να περιορίζεται στη στερεότυπη και χιλιοειπωμένη φράση «Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».
Μόνο φοντανάκια που δεν τους έχουμε τρατάρει ακόμα καθώς μας επισκέπτονται απρόσκλητοι πάνω από το Σούνιο.
Είναι απαράδεκτο να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αφήνουμε τον Τούρκο Σουλτάνο να ζητά 3 δις για να ελέγχει (υποτίθεται) τις ροές των μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα του, εμείς να συναινούμε στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτόνισσας με την Ε.Ε. ενώ όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι λαθρομετανάστες θα εξακολουθούν να προωθούνται από τους τούρκους διακινητές προς τη χώρα μας.
Είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός για την διπλωματική νίκη της Τουρκίας λέγοντας  ότι «Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας. Ευκαιρία για ειλικρινή απαραίτητο διάλογο για Προσφυγικό, ανάγκη επίλυσης Κυπριακού, Συριακό, Αιγαίο. Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο. Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις», λες και δεν γνωρίζει τη διαχρονική συμπεριφορά της γείτονος απέναντί μας και τη γνωστή της «μπέσα».
Μετά από όλα αυτά, κρίνεται επιβεβλημένο να ιδρυθεί και μία σχολή Πρωθυπουργών που εκτός από τα βασικά μαθηματικά (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση) να διδάσκεται και η Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία σε βάθος, ιδιαίτερα δε η διπλωματική ιστορία που οι κατά καιρούς «ηγέτες» όχι μόνο την αγνοούν αλλά και την σαμποτάρουν με τις αισχρές τους ενέργειες που εκθέτουν τη Χώρα και ξεφτιλίζουν το λαό της.