Αρκουδίσματα

0

Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Ακόμη και …. αρκουδιάρικες προσεγγίσεις επιχειρήθηκαν, όχι μόνον μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά. Εμφάνισαν … αρκούδο (οπαδό της ομάδας; ) να αυνανίζεται!
Περάσαμε από το (γηπεδικό) «ξύλο της αρκούδας» στον «αυτοερωτισμό της» και τελικά στο «γέλιο της αρκούδας». Φαντάζομαι πως αυτές οι αρκουδίσιες προτιμήσεις θα  οδηγήσουν στον να «μας κλαίνε όχι μόνον οι ρέγκες, αλλά και οι από βορρά  επελαύνουσες  αρκούδες».
Αρκετοί θέλησαν να δείξουν , τα οπαδικά τους (συν) αισθήματα ή –και- την αφοσίωσή τους στον Πρόεδρο τους καταφεύγοντας σε επιχειρήματα που συντέλεσαν στο να πέσει «το γέλιο της αρκούδας», όπως:
-      ΜΜΕκτύφλωσης που εκθείασαν την "αντρίκεια" παρουσία/συμπεριφορά του  κουμπουροφόρου  μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.
-      Αστυνομία η οποία επέδειξε  ΔΥΣΑΠΟΚΡΥΦΟ  τοπικισμό δεν παρενέβη                       (για  να προλάβει τα χειρότερα ;). Μη χειρότερα.
- Η θυσία : του κου Προέδρου, ο οποίος (εφ) όρμησε πάνοπλος για να μη το πράξουν οι αγανακτισμένοι οπαδοί (...).
-Κομματικές -και ενδοκομματικές- τοποθετήσεις: Ανάλογα με κομματικές συμπάθειες/συμφέροντα ή ποδοσφαιρικές προτιμήσεις.
- Ιατρικές αναλύσεις, υπουργικού και πανεπιστημιακού επιπέδου.
Γνώστης της Ελληνικής γλώσσας, καθηγητής, εμφάνισε αγνωσία, προκειμένου να υπερασπιστεί - οπαδικά- την ομάδα του και τον Πρόεδρό της τον έβγαλε ...
ανάπηρο /κωφάλαλο ο οποίος έχει το ακαταλόγιστο.                  
Ο "άγνωρος" κος Πανεπιστημιακός, με μια νηπιακού επιπέδου ανάλυση απεφάνθη ότι επειδή ο κος κουμπουροφόρος δεν  γνωρίζει ελληνικά, αλλά μόνον ρωσικά, δεν κατάλαβε τι συνέβαινε. Κακώς μπήκε στο γήπεδο.
(Σ.Σ για να μάθει ελληνικά ή για να πάρει μαθήματα διαιτησίας;)
Ασύλληπτη σύγχυση εννοιών και επιχειρημάτων. Συμπέρασμα: "ράβδος εν γωνία  άρα θα βρέξει"!...
Κάποιος  που ομιλεί μια άλλη γλώσσα, όμως ακούει, βλέπει όσα διαδραματίζονται, αντιλαμβάνεται τι γίνεται και ορμά ασυγκράτητα με πιστόλι και προσωπική φρουρά για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του διαιτητή  πως  πρέπει να χαρακτηριστεί;  Άραγε  απαλλάσσεται των πράξεων και ευθυνών του;

Που απευθύνεται το τ. κος Υφ/γος Παιδείας;  Που (νομίζει ότι) διδάσκει; Σε νηπιαγωγείο; (Σ.Σ Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το παιδαριώδες παράδειγμα του για ... νεροπιστολάκια !). Απογοήτευση!




ΥΓ Προδήλως και υπάρχει ακαταλόγιστο ευρύτερα. Όχι όμως και ακαταδίωκτο. Σαφώς και ο ανδρισμός, καθώς και το οπαδιλίκι έχουν όρια.
        Οπωσδήποτε οι άνθρωποι και τα ζώα εμφανίζουν τάση αυτοϊκανοποίησης.
        Τέλος, (ως κουίζ) όλα τούτα τα διανοητικά, οπαδικά  κλπ αρκουδίσματα που , σε ποιούς βασικά αφορούν;
        Είναι προνομία /ενασχόληση των αρκούδων ή των ανθρώπων;
       (Σ.Σ Φαντάζομαι ότι θα παίρναμε πειστική απάντηση αν μπορούσαν να μιλήσουν οι αρκούδες αντί για τους αυτάρεσκους αρκουδιάρηδες).


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)