Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: Ζητούν πρόωρες εκλογές σε «μαύρη» ημερομηνία για τον Ελληνισμό

Γκρίζοι Λύκοι και Ερντογάν από την μία, κοσμική αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη

Επίσπευση των εκλογών στην Τουρκία και διεξαγωγή τους στις 26 Αυγούστου, πρότεινε την Τρίτη ο στενός πολιτικός σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν, ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί...


Όπως μεταδίδεται, an η πρόταση του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος έχει προγραμματισμένη ομιλία στην Άγκυρα, η γείτονα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις οποίες αναμένεται να επηρεάσει η πολιτική μονομαχία ισλαμιστών-κεμαλιστών.

«Η εκλογή προέδρου στις 26 Αυγούστου, είναι η πιο λογική και ορθή απόφαση για να προχωρήσουμε» είπε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP) και σύμμαχος του τούρκου προέδρου. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε έως το Νοέμβριο του 2019» τόνισε, ίσως γιατί, αυτή την στιγμή, η δημοτικότητα του Τούρκου Προέδρου είναι σχετικά υψηλή, λόγω των λεονταρισμών και της ανταλλαγής προσβολών με τους πολιτικούς της Ελλάδας.

Η 26η Αυγούστου, δεν είναι τυχαία ημερομηνία καθώς αποτελεί την ημέρα νίκης του Κεμαλικού στρατού κατά του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον Σαγγάριο ποταμό.

Κατά αυτόν τον τρόπο Μπαχτσελί δεν είναι βεβαίως τυχαία διότι χαϊδεύει τα αυτιά όχι μόνο των εθνικιστών-ισλαμιστών αλλά και των Κεμαλικών ψηφοφόρων.

Ο Μπαχτσελί επικαλέστηκε "οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας" και υποστήριξε ότι είναι δύσκολο η χώρα να "αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες" έως τον Νοέμβριο 2019.

Απαντώντας στην πρόταση του Μπαχτσελί, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι οι επίσημοι θεσμοί της χώρας θα εξετάσουν το αίτημα του MHP.

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές», απαντά η τουρκική αντιπολίτευση.