900.000 δολάρια από ομογενείς της Αστόρια με αποδέκτη τη Χίο! - Ευχαρίστησε ο δήμαρχος του νησιού

0
Τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά συναντήθηκαν στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, μια περιοχή με σημαντικό πληθυσμό Ελλήνων ομογενών. Πρόεδρος ήταν ο ύπατος πρόεδρος Δημήτρης Κοντολιός, ενώ στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς.

«Η ομογένειά μας απασχολείται σταθερά με την υποστήριξη της Χίου σε πολλούς τομείς, όπως πρόσφατα με το μεγάλο κοντέινερ με εξοπλισμό και υλικό για το Νοσοκομείο...
, τα γηροκομεία και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, αξίας 900.000 δολλαρίων που παραλάβαμε πρόσφατα στη Χίο» σημειώνει με ανάρτηση του σήμερα στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βουρνούς. Και συνεχίζει: «η Χιώτικη Ομογένεια με την επιρροή της παρεμβαίνει όμως υποστηρικτικά και στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως μόνο εκείνη μπορεί».

Ο δήμαρχος της Χίου έθεσε στη Χιώτικη ομογένεια την ιδέα να επιδιώξουμε την εγκατάσταση ενός ερευνητικού κέντρου Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Λωβοκομείο, το παλιό «λεπροκομείο» του νησιού, το οποίο και ανήκει στη μητρόπολη της Χίου, ενέργεια με την οποία συμφωνεί ο Μητροπολίτης. «Μαζί με την Ομογένεια θα δουλέψουμε σε αυτό το σκοπό!» σημείωσε ο κ. Βουρνους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)