Μακρόν: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια 50 εκατ. στη Συρία

0
Κατεπείγουσα χορηγία 50 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία ανακοίνωσε πως θα στείλει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Ελιζέ, ο Γάλλο πρόεδρος ανέφερε στο Twitter ότι "Απόψε συγκάλεσα ΜΚΟ που εργάζονται στο πεδίο στη Συρία....
Μπροστά στην ανθρωπιστική κατάσταση, η Γαλλία δημιουργεί ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης (στο οποίο θα διατεθούν κεφάλαια ύψους) 50 εκατ. ευρώ".

Τα κεφάλαια θα χορηγηθούν σε ΜΚΟ και υπηρεσίες του ΟΗΕ που δρουν στο πεδίο στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας.

Πάνω από είκοσι ΜΚΟ συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Μακρόν στο Ελιζέ, ανάμεσά τους η Action Aid, η Handicap International, η Care και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Κατά εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι εκατομμύρια παιδιά, έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.



Πηγή: reporter.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)