Στη Νέα Υόρκη o Μαρινάκης σύμφωνα με ερυθρόλευκα site – Οφείλει να επιστρέψει άμεσα

Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας, μαζί με τον γιό του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί...
εάν θα υπάρξει σχόλιο για το θέμα που έχει προκύψει με την ποινική δίωξη κατά του μεγαλομετόχου των ερυθρολεύκων, από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δίωξη που του έχει ασκηθεί, απαγορεύεται η έξοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη από την χώρα. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να παραμείνει εντός Ελλάδος όσο «τρέχει» η υπόθεση, ενώ αν όντως βρίσκεται εκτός αυτής θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα.

Το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Noor1 και των τριών τόνων ηρωίνης που εκδόθηκε σήμερα αναμενόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες, κάτι που γνώριζε η πλευρά Μαρινάκη.

Το πόρισμα έχει ήδη κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές προκειμένου να διεξαχθεί η κύρια ανάκριση, ενώ το κατηγορητήριο είναι εξαιρετικά βαρύ και αφορά σε διακίνηση, κατοχή, αποθήκευση, χρηματοδότηση ναρκωτικών από εγκληματική οργάνωση, εγκληματική λαθρεμπορία και διερεύνηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες. Για όλα τα παραπάνω κατηγορείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς και οι συνεργάτες του.

Πρόκειται για κακουργήματα που επισύρουν ποινές ακόμη και ισοβίων δεσμών, ενώ η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα δεν αφορά μόνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τους τρεις συνεργάτες του, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη σε βάρος των οποίων επίσης ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε με έγγραφό της η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε αν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που τον θέλουν εκτός Ελλάδος, καθώς και το εάν και πότε σκοπεύει να επιστρέψει…