Σεξ αντί για ενοίκιο: Ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ για μια χυδαία πρακτική

0
«Δωμάτιο ως αντάλλαγμα για σεξουαλική επαφή». Το φαινόμενο που ακμάζει στη Βρετανία

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

«Το μόνο που θέλω είναι σεξ μέρα παρά μέρα». «Δεν χρειάζεται να καταλάβουν τίποτα οι συγκάτοικοί μου. Θα πούμε πως είσαι το κορίτσι μου»....
«Θα είναι ωραία. Εμπιστεύσου με». Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όσα άκουσε η δημοσιογράφος του BBC, Ellie Flynn, η οποία μεταμφιέστηκε σε υποψήφια ενοικιάστρια και μίλησε με ανθρώπους που έβαλαν σχετικές αγγελίες αλλά και γυναίκες που δέχτηκαν τέτοιες προτάσεις μόνο και μόνο επειδή χρειάζονταν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

«Δεν κάνω τίποτα λάθος» επιμένει ένας άνδρας που θεωρεί «συμφωνία» την ανταλλαγή δωματίου για σεξ. «Μια φορά την εβδομάδα σεξ, αντί ενοικίου. Βγάζω τον ανθρώπινο παράγοντα έξω από αυτό και το αντιμετωπίζω απλώς ως μια συναλλαγή» λέει ένας άλλος. «Δεν κάνω τίποτα λάθος . Δεν είναι μόνο σεξ, αλλά αφορά τη συντροφικότητα» λέει ένας τρίτος. Ό, τι είναι νόμιμο όμως, δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό. Αλλά αυτό μοιάζει με λεπτομέρεια.

Μόνο ένα αστυνομικό τμήμα σε ολόκληρη τη Βρετανία ισχυρίζεται πως έχει δεχθεί παράπονα για «σεξ αντί ενοικίου» και μάλιστα «μόνο μια φορά τα τελευταία πέντε χρόνια» παρόλο που τέτοιες αγγελίες μπορεί να θεωρηθούν ως προτροπή σε πορνεία και να τιμωρηθούν με κάθειρξη έως και 7 χρόνια. Την ίδια ώρα οι αγγελίες για σεξ αντί ενοικίου είναι χιλιάδες, σε ιστοσελίδες όπως το Craigslist, που κατηγορούνται ότι δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν αυτή την πρακτική. Περισσότερες από 250.000 γυναίκες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών έχουν ερωτηθεί από ιδιοκτήτες εάν επιθυμούν να κάνουν μια τέτοια «διευθέτηση», σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης Shelter.

Πολλές γυναίκες οδηγούνται τελικά στο να προσφέρουν τα σώματα τους αφού αγωνίζονται να πληρώσουν ενοίκια που ακριβαίνουν όλο και περισσότερο. Για αρκετές από αυτές τις γυναίκες η έννοια της συναίνεσης διαστρεβλώνεται, καθώς σκέφτονται ότι αυτή είναι μια ανταλλαγή που πρέπει να κάνουν ώστε να μη μείνουν στο δρόμο. «Μου δίνει αυτό που χρειάζομαι» δηλώνει μια από τις γυναίκες «άρα πρέπει να του δώσω κι εγώ αυτό που θέλει».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)