To ψευδοκράτος έχει απαιτήσεις σε ολόκληρη την Κυπριακή ΑΟΖ

0
Ο αποκαλούμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας των κατεχόμενων στην Κύπρο, Οζντίλ Ναμί προκαλεί δηλώνοντας: «Η ιδιαιτερότητα του τεμαχίου 3 είναι πως βρίσκεται ακριβώς στις παρυφές περιοχής για την οποία υπέγραψε η «ΤΔΒΚ» (ψευδοκράτος) με την τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO)».

Παράλληλα ο Ναμί πως  «οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε όλα τα τεμάχια». «Δεν έχει σημασία»...
είπε «αν αυτά τα τεμάχια είναι νοτίως, βορείως, ανατολικά ή δυτικά του νησιού, οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα και συμφέροντα σε όλα».

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Οζντίλ Ναμί υποστήριξε ότι δεν είναι η τουρκοκυπριακή ή η τουρκική πλευρά που πυροδοτεί την ένταση και ότι «δεν έχει νόημα η τουρκική πλευρά να έχει αιωνίως υπομονή και να μην αντιδρά». Για το Κυπριακό είπε ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει διαπραγμάτευση επαναλαμβάνοντας τις παλιές μεθόδους, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να επαναληφθούν μόνο εάν πρώτον, συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα από την αρχή και δεύτερον οριστεί τι θα γίνει με την τουρκοκυπριακή πλευρά εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με «όχι» της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο Οζντίλ Ναμί εξέφρασε την ελπίδα ο ΓΓ του ΟΗΕ να συναντήσει τους δύο ηγέτες και να συμφωνηθεί ένα νέο μοντέλο διαπραγματεύσεων. Κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι είναι εκείνος που αποχώρησε από το τραπέζι στην Ελβετία και τον κάλεσε να συμπεριφέρεται ψύχραιμα και να αποφεύγει βήματα που προκαλούν την αντίδραση τουρκικής πλευράς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)