Ο Τραμπ κατηγορεί το FBI για το μακελειό στη Φλόριντα

0
Ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε στο FBI την ευθύνη για το μακελειό στο σχολείο στη Φλόριντα, γιατί η υπηρεσία δεν «διάβασε» τα προειδοποιητικά σημάδια που έστελνε ο δράστης. 

«Πολύ λυπηρό ότι το FBI έχασε τα πολλά σημάδια που έστελνε ο δράστης στο σχολείο της Φλόριντα...
Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποδείξουν τη συμπαιγνία της Ρωσίας με την προεκλογική καμπάνια μου. Δεν υπάρχει συμπαιγνία. Επιστρέψτε στα βασικά και κάντε μας όλους υπερήφανους!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ηδη το FBI έχει παραδεχθεί ότι απέτυχε να αξιοποιήσει πληροφορίες για τον Νίκολας Κρουζ, τον 19χρονο ο οποίος σκότωσε 17 ανθρώπους όταν άνοιξε πυρ στο σχολείο στο Πάρκλαντ. Αρχικά αποκαλύφθηκε ότι το FBI δεν κατάφερε να ερευνήσει ένα σχόλιο στο YouTube, δημοσιευμένο από χρήστη με το όνομα του δράστη, που έλεγε «Θα γίνω επαγγελματίας στους πυροβολισμούς σε σχολείο». Πέρα από αυτό όμως, η υπηρεσία παραδέχθηκε ότι απέτυχε να ενεργήσει έπειτα από την πληροφορία ότι ο Κρουζ είχε την επιθυμία να σκοτώσει ανθρώπους και ότι είχε αποκτήσει όπλο.

Βέβαια και ο ίδιος ο Τραμπ δέχεται σφοδρή κριτική έπειτα από το μακελειό στο σχολείο, επειδή δεν έχει θίξει το θέμα της οπλοκατοχής έπειτα από το αιματηρό συμβάν. Ανθρωποι που επέζησαν από την επίθεση και συγγενείς των νεκρών απαιτούν να γίνουν ενέργειες, καθώς προέκυψε ότι ο Κρουζ κατάφερε να αγοράσει ημιαυτόματο όπλο, παρότι είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)