Απίστευτη καταγγελία από την Documento! Ομάδα δικαστών μεθοδεύει να πάρει το σκάνδαλο Novartis από την Τουλουπάκη και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς!

0
Μια ομάδα δικαστών, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews πρωτοστατούν πρωτοκλασάτα μέλη του ΔΣ της ίδιας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μεθοδεύει την αφαίρεση της δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis από τους φυσικούς της δικαστές που είναι οι εισαγγελείς και ανακριτές κατά της διαφθοράς όπως ορίζει ο νόμος 4022/2011...


Ένας νόμος που φτιάχτηκε προκειμένου οι ειδικώς ορισμένοι για την καταπολέμηςη της διαφθοράς εισαγγελείς και ανακριτές κατά της διαφθοράς να χειρίζονται απρόσκοπτα όλα τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι…

Κάποιοι ,λίγοι , σύμφωνα με την Documento, δικαστές, που όμως επιχειρούν να βάλουν στο παιχνίδι κι άλλους συναδέλφους τους, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα συγκέντρωσης υπογραφών προκειμένου να συγκαλέσουν Ολομέλεια Εφετών για την αφαίρεση από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς του σκέλους του σκανδάλου το οποίο έχει ήδη διαβιβαστεί σε αυτήν από την Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς ,Ελένη Τουλουπάκη.

Πρόκειται για το κομμάτι που έφυγε από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis ,στην Ελλάδα, Κων/νου Φρουζή. Για το υπόλοιπο κομμάτι η προκαταρκτική εξέταση που αγγίζει και πολιτικούς καθώς διερευνά τυχόν διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) είναι ακόμα ανοιχτή.

Ο σκοπός είναι προφανής…Θέλουν με την δήθεν επίκληση της σπουδαιότητας της υπόθεσης να ζητήσουν ενεργοποίηση του άρθρου 29 του ΚΠΔ για τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή, που θα φροντίσουν να είναι της επιρροής τους, ώστε ο χειρισμός της υπόθεσης να φύγει συνολικά από τα χέρια τόσο της επικίνδυνης γι αυτούς Ελένης Τουλουπάκη, όσο και από την εξίσου μη διαχειρίσιμη ανακρίτρια κατά της διαφθοράς.

Μόνο που για τη συγκεκριμένη υπόθεση,όπως και όλες τις παρόμοιες που αφορούν σε διαφθορά πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, αποκλειστικά αρμόδιοι για τη διερεύνηση τους είναι η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς όσο και οι ανακριτές κατά της διαφθοράς που έχουν οριστεί βάσει νόμου ειδικά γι αυτές τις “ειδικές αποστολές” .

Ευτυχώς μέχρι στιγμής η πρωτοφανής αυτή κίνηση δεν φαίνεται να έχει βρεί αποδέκτες σε ικανό αριθμό δικαστών ενώ και κάποιοι από αυτούς τους λίγους που έχουν βάλει την υπογραφή τους δηλώνουν τώρα την αντίθεση τους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)