Documento: «Έβγαλαν» πάμφτωχο τον Θέμο Αναστασιάδη για να μην επιστρέψει τα 5 εκατ. που δεν ειχε δηλώσει και … “Καμία αντίρρηση” το δημόσιο!!!!

0
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento της Κυριακής, ο Θέμος Αναστασιάδης θέλει να… βγάλει από πάνω του το «στίγμα του οφειλέτη» αλλά η… ένδεια δεν τον αφήνει! Δεν έχει ακίνητα, οι τραπεζικές καταθέσεις του είναι μικρότερες και από αυτές του πρώτου τυχόντα μεροκαματιάρη, ξεπληρώνει με δυσκολία δάνειο στο οποίο, παρά τη ρύθμιση...
, η δόση ξεπερνά τα τρία χιλιάρικα τον μήνα και τα μοναδικά πραγματικά εισοδήματά του με τα οποία συντηρούνται ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους είναι η συμμετοχή του σε μία μόνο εταιρεία (ΑΡΘΡΟΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ) μέσω της οποίας ασκεί την επαγγελματική του ιδιότητα.

Αυτά υποστήριξε (στα σοβαρά) ενώπιον δικαστηρίου ο Θέμος Αναστασιάδης προκειμένου να αναστείλει προσωρινά την εκτέλεση της πράξης ταμειακής βεβαίωσης της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών, με την οποία βεβαιώθηκε σε βάρος του το χρέος των 4.973.500 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο.

Πρόκειται βέβαια για το αδήλωτο, ποσό που είχε καταθέσει σε δύο δόσεις τον Ιούλιο του 2007 στην ΒΝΒ Baribas και το οποίο του καταλόγισε οριστικά και αμετάκλητα τον περασμένο Απρίλιο η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ). Μάλιστα το αρμόδιο δικαστήριο (Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας), λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που προσκόμισε ο Θ. Αναστασιάδης, του παραχώρησε την αναστολή, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αίτησή του (απόφαση 1449/2017) μέχρι τη δημοσίευση οριστικής απόφασης (επί ανακοπής του).

Το θιγόμενο από τη συμπεριφορά Αναστασιάδη άλλωστε ελληνικό δημόσιο, που παρέστη στη δίκη, δεν έφερε καμία αντίρρηση για τα στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο παρουσιαστής και μεγάλο αφεντικό του «Πρώτου Θέματος» προκειμένου να καταδείξει ότι βρίσκεται σε αδυναμία εξόφλησης, ακόμη κι αν το ποσόν καταμεριστεί σε 12 ή και σε 24 δόσεις, καθώς το χρέος του εμφανίζεται να είναι σχεδόν εικοσαπλάσιο από τα ετήσια εισοδήματά του.

«Το δημόσιο δεν αντιλέγει» αναφέρει αρκετές φορές στην επίμαχη απόφασή του το δικαστήριο, το οποίο ωστόσο ρίχνει το μπαλάκι στο επόμενο δικαστήριο τονίζοντας: «Η διερεύνηση της βασιμότητας των στοιχείων προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα και εκτίμησή τους που ανήκει στην κρίση του Δικαστηρίου της κύριας δίκης της ανακοπής, καθώς η διαδικασία αναστολής εκτέλεσης έχει επείγοντα χαρακτήρα».

Και εκεί που τους χρωστάει και μάλιστα εκατομμύρια, Αναστασιάδης και Δημόσιο μοιράστηκαν και τα δικαστικά έξοδα! Καθώς η αίτηση του εκδότη έγινε εν μέρει δεκτή, το δικαστήριο διέταξε την απόδοση στον αιτούντα Αναστασιάδη μέρους του καταβληθέντος παραβόλου (μη φανταστείτε, μιλάμε για 20 ευρώ) και συμψήφισε και τα δικαστικά έξοδα ανάμεσα στους διαδίκους λόγω της μερικής νίκης και ήττας τους.

Για την ιστορία, στο εν λόγω δικαστήριο, το οποίο με την απόφασή του μπλόκαρε τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ή διοικητικών μέτρων για τον εξαναγκασμό ή τη διασφάλιση της είσπραξης της οφειλής, που έχει γίνει σαν το γιοφύρι της Αρτας, το ελληνικό δημόσιο προέβαλε λόγους δημόσιου συμφέροντος. Δηλαδή αποτροπή της απώλειας εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού με επακόλουθο την επιβράδυνση ή ανατροπή της προγραμματισμένης δράσης από τη διοίκηση, που κωλύουν τη χορήγηση της αναστολής.

Το ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει επί της ουσίας από εδώ και πέρα το ελληνικό δημόσιο για την εξασφάλιση της είσπραξης της οφειλής από έναν πραγματικό μεγαλοοφειλέτη, αν και ο ίδιος μιλάει για παράνομο καταλογισμό του ποσού επικαλούμενος και τον σχετικό υψηλό φόρο που εκ των υστέρων κατέβαλε. Θα περιοριστεί σε τυπική έρευνα προσκομισθέντων και μόνο στοιχείων ή θα στραφεί στις offshore εταιρείες που είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν και οι οποίες μπορεί να κρύβουν την πραγματική περιουσιακή κατάσταση, όπως σκάφη και ακίνητα;

Οπως αναφέρεται και σε σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, πίσω από τη δηλωμένη, πενιχρή όπως εμφανίζεται, περιουσιακή κατάσταση του Θέμου υπάρχουν λογαριασμοί μέσω ενός πλέγματος υπεράκτιων εταιρειών, όπως και κάποιες άλλες που λειτούργησαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετά διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» κατέχει και μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία που εκδίδει την ομώνυμη εφημερίδα. Ομως αυτό έχει δοθεί στις τράπεζες ως εγγύηση για δάνεια που έχουν πάρει είτε ο ίδιος είτε το νομικό πρόσωπο που εκδίδει την εφημερίδα. Συνεπώς το δημόσιο δεν μπορεί να το κατάσχει.

Από τα δηλωθέντα πάντως εισοδήματά του για τα έτη 2014 και 2015, από τα προσκομισθέντα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο έγγραφα, προκύπτει ότι οι αμοιβές του προέρχονται από μερίσματα νομικών προσώπων και από αμοιβή μέλους ΔΣ.

Της Κατερίνας Κατη

Πηγή: documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)