Bundesbank στους Έλληνες Τραπεζίτες: Ο Τσίπρας πάλι Πρωθυπουργός

0
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έφερε στο φως της Δημοσιότητας η εφημερίδα «Παρασκήνιο», από το γεύμα που παρέθεσε η ηγεσία της Bundesbank στους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος πριν από λίγες μέρες. Στη συνάντηση παρέστη ο ίδιος ο Πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν...
, οικονομολόγοι και συνεργάτες της πανίσχυρης Εθνικής Τράπεζας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, καθώς και μια σειρά άλλων τραπεζιτών της πολυπληθέστερης χώρας της Ευρώπης.

Από τη μεριά των Γερμανών λοιπόν, αυτό που τονίσθηκε είναι ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών «είναι πολύ καλό και όντως διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ουσιαστική διάθεση συνεργασίας» για να προσθέσουν με νόημα: «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και οι μηχανές να ξαναπάρουν μπροστά. Σε λίγο καιρό δεν θα το πιστεύετε ούτε εσείς αυτό που θα δείτε αναφορικά με τους δείκτες ανάπτυξης της χώρας σας».

Κι αν όλα αυτά ακούγοντας ευχάριστα στα αυτιά των Ελλήνων τραπεζιτών, ακολούθησε μια φράση της ηγεσίας της Bundesbank που σίγουρα δεν άρεσε… σε όλους: «Είτε σας αρέσει είτε όχι, πρωθυπουργός φαίνεται ότι θα είναι και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ηγεσία της Bundesbank θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κερδίσει και τις επόμενες εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν – μεταξύ άλλων – ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και επικεφαλής της Eurobank Ergasias, Νίκος Καραμούζης, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλος, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, και ο αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος της Alpha Bank και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ, Σπύρος Φιλάρετος.

Το παρόν έδωσε και ο ΣΕΒ και συγκεκριμένα ο Προέδρος του ΔΣ, Θεόδωρος Φέσσας, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος καθώς και το μέλος του ΔΣ, Μιχάλης Στασινόπουλος.

Ενδιαφέρον τέλος, έχει να τονιστεί, οτί τη μεγαλύτερη ανησυχία για τα όσα άκουγε αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της χώρας μας φέρεται να είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, που ούτως ή άλλως δεν διάγει και τις καλύτερες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη συνεργασία του με την κυβέρνηση και άνθρωποι του περιβάλλοντός του δεν αποκλείουν την ανάληψη κυβερνητικής πρωτοβουλίας, εντός των επομένων μηνών, για την απομάκρυνση από τη θέση που κατέχει…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)