Η Βρετανία θέλει να συζητήσει με την ΕΕ την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου του Brexit

0
Η Βρετανία θέλει να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση τη διάρκεια της  όποιας μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, λέγοντας ότι η κυβέρνηση συμφωνεί πως θα πρέπει να είναι περίπου δύο χρόνια, αλλά εκτιμά πως η διάρκειά της πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπει την προετοιμασία «νέων διαδικασιών» και «νέων συστημάτων»...


Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019. Σε προσχέδιο εγγράφου, που αποτελεί απάντηση στο νομικό κείμενο της ΕΕ για τις προτάσεις της επί της μεταβατικής περιόδου, η κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αναφέρει ότι το χρονοδιάγραμμα «θα πρέπει να καθοριστεί απλά από το πόσο θα χρειαστεί».

Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Βρετανία θέλει να παρατείνει αυτό  που η Μέι χαρακτηρίζει «φάση εφαρμογής», αλλά μάλλον να αμφισβητήσει τη θέση της ΕΕ ότι η όποια μεταβατική φάση δεν πρέπει να διαρκέσει πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2020.

Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο θα  είναι έτοιμη η Βρετανία για μια πλήρη έξοδο έως αυτή την ημερομηνία και ετοιμάζονται για έναν αποχαιρετισμό μεγαλύτερης διάρκειας. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)