Τούρκοι ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί αποβιβάστηκαν και παραδόθηκαν στο στρατιωτικό φυλάκιο της Παναγιάς Οινουσσών!

0
Στην Παναγιά Οινουσσών, όπου βρίσκεται το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού (επανδρώθηκε μόλις το 2016, κατόπιν σειράς προκλήσεων των Τούρκων και πληροφοριών για πιθανή δημιουργία επεισοδίου στιλ Ιμίων) αποβιβάστηκαν με φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα ομάδα Τούρκων ανώτερων κρατικών υπαλλήλων.

O αριθμός των αφιχθέντων ανέρχεται σε 17 άτομα..

Πρόκειται για Τούρκους ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση σύμφωνα με το politischios.gr.

H ελληνική πλευρά παρακολουθεί με πολλή προσοχή την όλη κατάσταση.

Βάσει του σχεδίου Suga του τουρκικού Ναυτικού και του τουρκικού Στρατού, το οποίο είναι ουσιαστικά η νησιωτική  «έκδοση» κατάληψης εθνικού εδάφους  του γνωστού σχεδίου "Βαριοπούλα".η Αγκυρα είχε σχεδιάσει και  τουρκική απόβαση και κατάληψη στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο.

Στην Παναγιά επανειλημμένα έχουν δημιουργήσει επεισόδια οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται και από τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού.

Να σημειωθεί πως η φρασεολογία της ανακοίνωσης είναι τυποποιημένη  και αφορά όλες τις αποβιβάσεις παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά και η οποία ερμηνεύεται από το ΛΣ πάντα ως «εντοπισμός και διάσωση», ασχέτως εάν οι αλλοδαποί έχουν φτάσει και αποβιβαστεί με ιδία μέσα.

Έτσι στην αρχή της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι "εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 17 Αλλοδαποί"  και στη συνέχεια ότι εντοπίστηκαν σε "αμμώδη παραλία". Δηλαδή το ΛΣ τους διέδωσε απο την... αμμώδη παραλία!

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)