Ούτε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου να έπαιζε ο ΠΑΟ - Πανηγυρίζουν που κέρδισαν μια ομάδα ξυλοκόπων;

0
Το πιο εύστοχο, αλλά και πικρό ταυτόχρονα σχόλιο για τη σημερινή εμφάνιση του Τριφυλλιού στη Λάρισα το έκανε ένας απ’ τους θαμώνες στο καφενείο του Λουκά, στο Παγκράτι, που καθόμασταν και βλέπαμε τον αγώνα:

«Παίζει με ψυχή ο Παναθηναϊκός!»...


Και είχε δίκιο ο άνθρωπος, είχε απόλυτο δίκιο. Δεν ξέρω αν ήθελε να προσβάλλει ή να επαινέσει την ομάδα του Ουζουνίδη, αλλά περιέγραψε με ακρίβεια μια θλιβερή κατάσταση. Ότι έπρεπε δηλαδή να παίξει «με ψυχή» ο Παναθηναϊκός για να πάρει την πρώτη του εκτός έδρα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα…

Λες και έπαιζε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου! Λες και έπαιζε στο Άνφιλντ! Λες και έπαιζε στο Ντραγκάο! Λες και είχε απέναντί του τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Οζίλ και όχι τους παίκτες της ΑΕΛ που κουτρουβαλάγανε σε πρώτη ευκαιρία, που δεν μπορούσανε ν’ αλλάξουνε δεύτερη πάσα, που σεντράρανε πάνω στα σώματα, που εξόντωσαν τα μισά περιστέρια της Λάρισας με τις θανατηφόρες κεφαλιές τους. Αυτούς ακριβώς τους παίκτες που ψώνισε ο Κούγιας απ’ το πανέρι και, τη εξαιρέσει ίσως του Μασούρα, δεν είναι για καμιά σοβαρή ομάδα πρώτης εθνικής, έπρεπε να δώσουν και την ψυχή τους οι μεγάλοι άσσοι του Παναθηναϊκού για να τους νικήσουν!

Εδώ είναι που κολλάει κι ένα άλλο που ακούστηκε κι αυτό σήμερα στου Λουκά το στέκι. Από τον σπήκερ του αγώνα αυτή τη φορά, ο οποίος επισήμανε κάποια στιγμή ότι ο Ουζουνίδης κάνει πολλές παρατηρήσεις στον Στάικο. Λογικό το βλέπω και νορμάλ. Πιτσιρικάκι είναι ο Στάικος, τρύπες βουλώνει, εμπειρία μηδέν, με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο παίζει κι ακόμη μαθαίνει. Γι’ αυτό έφευγε βουρ μπροστά να πάρει τη δόξα κι άφηνε πίσω κάτι τρύπες μεγαλύτερες κι από εκείνες που άφησε στο Υπουργείο Υγείας η Novartis. Εκεί είναι τώρα ο Παναθηναϊκός. Να κρέμεται από την καλή διάθεση πέντε πιτσιρικάδων και από τα νεφρά πέντε παλαίμαχων για να βγάλει αναίμακτα τη χρονιά.

Συν ό,τι προαιρείσθε από τον Λουντ και τον Κουλιμπαλί, τους μοναδικούς παίκτες με αρχή, μέση και τέλος στην ενδεκάδα του. Αλλά θα πουληθεί όπου να ‘ναι κι ο «Κούλης», όπως τον αποκαλεί ο Ουζουνίδης και θα ξηλωθεί για μια ακόμη φορά το ύφασμα του Παναθηναϊκού. Δεν πειράζει ρε παιδιά, θα παίξει Κουρμπέλης όταν επιστρέψει, παντού μπορεί να παίξει ο Κουρμπέλης και παντού θα παίξει αν θέλει να πάρει μεταγραφή. Διαφορετικά θα του καρφώσουμε το δελτίο στο ταβάνι, δίπλα στο δελτίο του Πάρη Γεωργακόπουλου να μάθει να φέρεται το παλιόπαιδο…

Υ.Γ.: Συγχωρείστε μου το παραλήρημα, αλλά αν είναι να χαίρεται ο ΠΑΟ που κέρδισε μια ομάδα ξυλοκόπων, ας κάτσει καλύτερα για τσίπουρα παραποταμίως στον Πηνειό και ας μη γυρίσει πίσω. Όσοι έχουν γνωρίσει τα μεγαλεία άλλων εποχών, βλέπουν τα τωρινά και χλομιάζουν δεν πανηγυρίζουν.   

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)