Θερμό επεισόδιο στη Βουλή – Βούτσης σε Σαμαρά: Θα μιλάτε μετά από άδειά μου

«Όταν αποδειχθεί πως το κατηγορητήριο είναι στημένο τότε θα φανεί τι ολέθριο πάει να δημιουργηθεί. Αν βάζουν ανώνυμους δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες με σαθρές κατηγορίες τότε αυτό είναι το τέλος της αστικής δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει την εξουσία για πάντα. Αυτός είναι ο καημός του...
Όλη η υπόθεση έχει τα δαχτυλικά αποτυπώματα –αυτοί έστησαν τη σκευωρία- του Τσίπρα και του Παπαγγελόπουλου», είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή.

Λίγο αργότερα όμως, εξελίχθηκε η πιο αμήχανη στιγμή της βραδιάς, μέχρι… την επόμενη. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό πόση ώρα θα χρειαστεί ακόμα για την ομιλία του, με τον κ. Σαμαρά να του απαντά: «Όσο χρειάζεται, ακριβώς όσο χρειάζετα», μέσα σε χειροκροτήματα από την πλευρά της ΝΔ.

Όταν ο κ. Βούτσης επέμεινε ρωτώντας τον αν σκοπεύει να μιλάει όλη τη βραδιά, ο κ. Σαμαράς ανταπάντησε: «Κατηγορείτε πρώην πρωθυπουργό και θα τον περιορίσετε στα πεντάλεπτα; Θα μιλήσω όσο θέλω!».

Ο Πρόεδρος της Βουλής φανερά εκνευρισμένος από τη στάση του πρώην Πρωθυπουργού τον διέκοψε, περίμενε να τελειώσουν τα χειροκροτήματα και του είπε σε αυστηρό τόνο: «Υπάρχει μια διαδικασία. Όχι αυταρχισμό επί της έδρας. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Κύριε Σαμαρά θα μιλήσετε όσο θέλετε, αλλά μετά από άδεια δικιά μου».