Σάλος από τις δηλώσεις Γ. Μπουτάρη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Τις καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

0
Η «παρέμβαση» του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος είπε ό,τι και εμείς, μετά τους Σκοπιανούς, θα έπρεπε να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία» έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων απ' όλα τα φάσματα της πολιτικής ζωής της χώρας.

Μάλιστα, καθώς επίσης «Μακεδονία» ονομάζεται ο σταθμός των ΚΤΕΛ...
στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι πρέπει να αλλάξει και αυτό.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε αυτό το θέμα, σχολιάζοντας ότι οι τουρίστες που φτάνουν στην πόλη νομίζουν ότι είναι στα Σκόπια!

«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το ''Μακεδονία'' στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια», είπε ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και επανέλαβε τα όσα είπε χθες, προτείνοντας το αεροδρόμιο Μακεδονία να μετονομαστεί σε αεροδρόμιο Νίκος Γκάλης.

Καλαφάτης: Ακατάλλληλος για δήμαρχος ο Μπουτάρης

Αμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος έκανε λόγο για «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά» και χαρακτηρίζοντας τον «ακατάλληλο για δήμαρχο».

Κουμουτσάκος: Να αφήσει τη διπλωματία και να ασχοληθεί με την καθαριότητα ο Μπουτάρης

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σχολίασε αυτή την πρόταση του κ.Μπουτάρη στο twitter, ως εξής:  «Θέμα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου "Μακεδονία" βάζει ο Μπουτάρης. Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. πχ με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του».

Κικίλιας: Να μαζευτεί και να συνέλθει ο Μπουτάρης

«Ο κ. Μπουτάρης είναι ταλαιπωρημένος από το μεγάλο συλλαλητήριο και ο κ. Τσίπρας συγχυσμένος από τον “ετερόκλητο όχλο”, όπως τον αποκάλεσε».

«Τους λέω ένα πράγμα που λέει ο λαός: Να μαζευτούν και να συνέλθουν!» τόνισε μιλώντας στον Antenna ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το αεροδρόμιο της πόλης είπε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Μπουτάρης είναι σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία» και διερωτήθηκε αν ο κ. Μπουτάρης ξέρει πού είναι Δήμαρχος.

Δ.Καμμένος: Προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του

Ως εθνικά ανεπίτρεπτο και βραχίονα στήριξης των γειτόνων στη διαπραγμάτευση χαρακτήρισε ο Δημήτρης Καμμένος το θέμα αλλαγής στην ονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία. Ο κύριος Μπουτάρης έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του αλλά στο θέμα αυτό δεν χωράνε αστεία, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.Μην τον ξαναψηφίσετε, απορώ πως τον ψηφίζουν, προσβάλλει το ίδιο τους το σπίτι, την ιστορία και τους ψηφοφόρους, υπογράμμισε. Εμμένουμε στη θέση μας και συμφωνούμε και με τον Γλέζο στο θέμα της Μακεδονίας, σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κώστας Α. Καραμανλής: Ο Μπουτάρης θα ήταν αγουροξυπνημένος...

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε δε δηκτικά ότι «ο κ. Μπουτάρης θα ήταν αγουροξυπνημένος» όταν έκανε τις δηλώσεις για ενδεχόμενη αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», κάνοντας λόγο για υπερβολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)