Τουρκοεφαψίες στο Αιγαίο

0


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Διαβάζω πως έγινε "επακούμβηση" της  τουρκικής  ακταιωρού με το δικό μας πολεμικό πλοίο.
Εκφράζονται διαρκώς ανησυχίες πρόκλησης θερμού επεισοδίου.
Τίποτα δεν θα γίνει. Οι Τούρκοι έχουν μεγάλα προβλήματα στα ανατολικά τους, στερούνται συμμάχων /υποστηρικτών τους και ,  - το χειρότερο για αυτούς - η μεταπραξικοπηματική συμπεριφορά του "Σουλτάνου" υπήρξε μνημείο ασυναρτησίας και αποτυχίας, προσπαθώντας να  εξοντώσει τους Γκιουλενιστές, ακρωτηρίασε όχι μόνο πρόσωπα και θεσμούς, κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις του, αποστερώντας τες από ικανά και έμπειρα στελέχη.
Επρόκειται για τυπική πράξη α υ τ ο ε υ ν ο υ χ ι σ μ ο ύ  !!!
Εκ των υστέρων κατάλαβε πως σε περίπτωση αναμέτρησης με το ελληνικό Ναυτικό και Αεροπορία στο Αιγαίο θα υποστεί συντριβή.
Τώρα αρκείται , όπως ο μειονεκτικός, ανίκανος, διεστραμμένος "ΕΠΑΚΟΥΜ Β ΙΣΤΗΣ " / Εφαψίας να αυτοϊκανοποιείται  με ......
απλές επαφές/ επακουμβήσεις. Μέχρις εκεί.
Συνειρμικά θυμήθηκα τι συνέβαινε δεκαετίες πριν - όταν είμαστε νέοι και κυκλοφορούσαμε μόνο με λεωφορεία, που σχεδόν πάντοτε ήταν ασφυκτικά γεμάτα.
Σκέτη ταλαιπωρία . Όχι όμως για όλους. Υπήρχαν κάτι περίεργοι τύποι οι οποίοι έμπαιναν μόνον όταν το λεωφορείο ήταν τόσο γεμάτο που έδινε την εντύπωση ... τσαμπιού με σταφύλια. Αν τυχόν δεν ήταν υπερπλήρες, περίμεναν το επόμενο που θα ήταν ασφυκτικά γεμάτο (;). Γιατί;
Επειδή αυτό το στριμωξίδι, τους έδινε την ευκαιρία να ικανοποιηθούν ... ερωτικά!...
Επέλεγαν τα οπίσθια τρυφερής (όχι απαραίτητα) ύπαρξης, κολλούσαν πάνω της και ικανοποιούσαν το πάθος τους!
Βέβαια  τότε δεν υπήρχε η ασυδοσία και η ατιμωρησία που υπάρχει σήμερα. Εκτός από τις ... "ψιλές" που εισέπραταν οι εφαψίες /λαϊκά :κολλητηριτζήδες από κάποιους επιβάτες, απολαύαναν το κυρίως πιάτο στο αστυνομικό τμήμα όπου το μενού περιελάμβανε και ... "χοντρές" και εγκλεισμό τους.



Φαίνεται -τηρουμένων των αναλογιών - πως η "επακούμβηση" /επαφή και μόνον με τα ελληνικά πλοία ικανοποιεί τους  ψευτονταήδες γείτονες, οι οποίοι δεν έχουν τα κότσια, την ικανότητα να προχωρήσουν σε παλλικαρίσια αναμέτρηση!
Βίοι παράλληλοι, επάλληλοι, εφαπτόμενοι ψυχανώμαλων /διεστραμμένων . Θα 'πρεπε επομένως και η τιμωρία να είναι ανάλογη με εκείνη, της τότε εποχής, σήμερα, για τους ομολόγους τους ανομολόγητους Τούρκους εφαψίες του Αιγαίου. Δεν ανήκω  στους  πολεμοχαρείς ή τους θερμοκέφαλους. Οφείλω όμως να προειδοποιήσω τους δικούς μας ηγέτες πως αν συνεχίσουν οι γείτονες το χαβά τους, τότε η απάντηση μας θα πρέπει να είναι άμεση και σκληρή. Όχι μόνο επειδή θα κατηγορηθούμε ότι τους φοβόμαστε ή, ακόμη, πως  τα ... θέλουμε (το απολαυάνουμε), αλλά γιατί θα πληρώσουμε  βαρύ τίμημα.
Αν λοιπόν κάνουμε το τραγικό λάθος να νομίζουμε ότι θα ηρεμήσουν και θα συμπεριφερθούν κάποτε ... φυσιολογικά (ειρηνικά ) τότε μας αναμένουν λίαν δυσάρεστες εκπλήξεις μεσοπρόθεσμα.  Πότε; Όταν ο "πολυχρονεμένος Σουλτανίσκος" -ή οι θερμόαιμοι ψευτοπαλικαράδες διάδοχοί του - θα αναδιοργανωθούν, θα εξοπλιστούν και θα ορμήσουν.






ΥΓ Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - εδώ και καιρό - ο Τούρκος Πρόεδρος  (λόγω ασχολιών ή - και -  προβλημάτων υγείας) δεν διαβάζει, όπως το συνήθιζε, τα κείμενά μου. Για το καλό του επανέρχομαι στις προειδοποιήσεις /υποδείξεις μου: αν συνεχίσει, θα γίνει αιτία καταστροφών όχι μόνο για τους γειτονικούς λαούς της Τουρκίας αλλά για την ίδια τη χώρα του. Και αντί να δοξαστεί - όπως φαντασιώνεται - θα γραφεί με μελανά χρώματα στην Ιστορία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)