Μυστικές υπηρεσίες Ιταλίας: Η χώρα βρίσκεται υπό την απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας

0
Στον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας αναφέρονται, στην ετήσια έκθεσή τους που παρουσιάσθηκε σήμερα, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες. 

«Η απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας είναι ουσιαστική και παρούσα», αναφέρεται στην έκθεση...
Προστίθεται, επίσης, ότι «η χώρα έχει γίνει αντικείμενο της εχθρικής προπαγάνδας του Νταές και στην ιταλική επικράτεια συνεχίζουν να βρίσκονται εξτρεμιστές- ιταλόφωνοι που σερφάρουν στο διαδίκτυο».

Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε «εμβληματικές περιπτώσεις της τζιχαντιστικής προπαγάνδας, η οποία είναι σε θέση να προκαλέσει βίαιες συμπεριφορές σε ανθρώπους που φαινομενικά μοιάζουν να έχουν ενταχθεί στην κοινωνία, αλλά που στην πραγματικότητα είναι θύματα ψυχικής αστάθειας ή έχουν προβληματική προσωπική και θρησκευτική ταυτότητα». Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες τονίζουν ότι ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός καταφέρνει να προωθεί την προπαγάνδα του τόσο στις φυλακές, όσο και μέσα σε απομονωμένες, κλειστές οικογένειες.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρώμης εφιστούν την προσοχή των ιταλικών θεσμών και σε σχέση με την δυνατότητα εξτρεμιστικοί χώροι να προσπαθήσουν -μέσω του διαδικτύου- να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Στην έκθεση, τέλος, γίνεται αναφορά και σε οργανώσεις της ιταλικής εξτρεμιστικής δεξιάς, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στους νέους και επιχειρούν να προωθήσουν εθνικιστικές θέσεις και αρνητικά συναισθήματα έναντι των μεταναστών που ζουν στην Ιταλία.

Πηγή: Protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)