Ο Σαμαράς είναι ακροδεξιός και φαίνεται

0
Μια μεγάλη… τζούρα Σαμαρά πήραμε χθες στη Βουλή, μετά και την αρχηγική εμφάνιση του πρώην Πρωθυπουργού στη συζήτηση για τη σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης, καταθέτοντας το δικό του μανιφέστο και καπελώνοντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που έγινε φανερό τόσο με την διάρκεια της ομιλίας του, όσο και με το περιεχόμενο, αλλά και το ύφος του...

Φυσικά, εκτός των άλλων, ο κ. Σαμαράς μας θύμισε και την φρασεολογία του, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε τα σύνορα για να περάσουν 1,5 εκατομμύριο «λαθρομετανάστες» στη χώρα. Δεν περιμέναμε από τον κ. Σαμαρά να διαθέτει τη στοιχειώδη ευγένεια και ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια πρόσφυγες – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που εγκατέλειψαν τον πόλεμο της Συρίας, για να αποφύγουν τον θάνατο. Δεν περιμέναμε επίσης, να είναι προσεκτικός απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες που χάσαν τη ζωή τους στη θάλασσα του Αιγαίου και της Μεσογείου, πάνω σε σαπιοκάραβα.

Αλλά ας μη θυμώνει κι αυτός – όπως έκανε χθες στη Βουλή – όταν τον ταυτίζουν με την ακροδεξιά, που χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια φρασεολογία και ρητορική. Ας μη θυμώνει, γιατί οι συνεργάτες του είναι αυτοί που απειλούν και τραμπουκίζουν ακόμα και μέσα στη Βουλή.

Εξάλλου, ο «Παναθηναϊκάκιας» για δικό του λογαριασμό έκανε τα meeting με την Χρυσή Αυγή. Κι αν δεν ήταν η δολοφονία Φύσσα, θα μπορούσε να είχε προχωρήσει το σχέδιο του περί… σοβαρής «Χρυσής Αυγής». Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά τουλάχιστον μπορεί να καταφέρει να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε «σοβαρή ακροδεξιά».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)