H Apple ετοιμάζεται να ακυρώσει το iPhone X

0
Μπορεί να είναι το πιο πρωτοποριακό τηλέφωνο που έχει βγάλει η Apple τα τελευταία χρόνια και να προκάλεσε αίσθηση όταν παρουσιάστηκε, όμως νέες διαρροές αποκαλύπτουν πως η τεχνολογική εταιρεία το επόμενο διάστημα θα σταματήσει την παραγωγή του iPhone X. Και μάλιστα η πηγή αυτών των πληροφοριών θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστη...


Σε μια νέα έκθεση που δημοσίευσε το AppleInsider, ο αναλυτής της KGI Securities, Μινγκ – Τσι Κουό αναφέρει ότι οι απογοητευτικές πωλήσεις του iPhone X θα οδηγήσουν στην ακύρωση του μοντέλου «,ε την παραγωγή του να σταματά το καλοκαίρι». Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Apple θα σταματά ένα μοντέλο iPhone Χ μετά από μόλις έναν χρόνο, μετά από το iPhone 5C το 2014.

Ο Κουό, ο οποίος έχει αποκαλύψει πολλές φορές τα σχέδια της Apple με επιτυχία, αναφέρει ότι ο βασικός λόγος για αυτή την κίνηση είναι η μεγάλη έλλειψη ενδιαφέροντος από την Ασία. Στην Κίνα η μεγάλη οθόνη είναι το βασικό συστατικό στοιχείο ενός καλού κινητού, όμως οι Κινέζοι καταναλωτές θεωρούν πως το πάνω σημείο του iPhone X καταλαμβάνει πολύ χρήσιμο χώρο. Και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα αν αναλογιστεί κανείς πως το φθηνότερο iPhone 8 έχει ουσιαστικά πιο μεγάλη οθόνη.

Τα νέα αυτά έρχονται μετά από μια διαφορετική έκθεση της Cowan που ισχυρίζεται ότι το ενδιαφέρον για τα νέα iPhones βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό.

Βέβαια δεν είναι όλα μαύρα για την Apple. Αν και το iPhone X δεν πρόκειται να πουλήσει τόσο πολύ όσο ανέμενε η εταιρεία ο Κουό αναφέρει ότι η Apple θα καταγράψει μια μικρή ανάπτυξη 5% το πρώτο εξάμηνο του 2018. Και αυτό οφείλεται στο ότι η Apple διαθέτει προς πώληση τρία νέα μοντέλα (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X) για πρώτη φορά.

Επιπλέον ο Κουό πιστεύει πως το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα είναι καλύτερο για την Apple καθώς το iPhone X θα αντικατασταθεί από τρία νέα μοντέλα που θα του μοιάζουν: το iPhone X δεύτερης γενιάς με οθόνη 5,8 ιντσών, ένα iPhone X Plus με οθόνη 6,5 ιντσών και ένα 6,1 ιντσών κινητό κόστους 650-750 δολαρίων που θα αντικαταστήσει το iPhone SE. Η Apple ελπίζει πως το τελευταίο μοντέλο θα κερδίσει την κινεζική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση του Κουό θα θεωρηθεί αρνητική για την Apple. Όμως όπως αναφέρει το Forbes κάτι τέτοιο δεν ισχύει, οι αναμενόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 5% και του 10% έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παγκόσμια αγορά smartphones, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει κατά 5% το 2018 καθώς οι χρήστες κρατούν τα κινητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν τα αντικαταστήσουν. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)