Απογοητευμένος ο Μπουτάρης από το συλλαλητήριο

0
Ο Γιάννης Μπουτάρης παραδέχτηκε ότι το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ήταν «ογκώδες κι εντυπωσιακό, χωρίς καμία αμφιβολία». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ωστόσο, δήλωσε «απογοητευμένος, γιατί 25 χρόνια απραξίας δεν μας οδηγούν να σκεφτούμε αλλιώς».

«Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν»
«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα...
, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Δε βοηθά τη διαπραγμάτυεση»
Ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε ότι παρακολούθησε το συλλαλητήριο και όσα συνέβησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την τηλεόραση. Δεν έκρυψε, όμως, τον προβληματισμό του για τη στάση των χιλιάδων συμπολιτών του. Υποστήριξε, εξάλλου, ότι «η χθεσινή εκδήλωση δεν βοηθάει καθόλου τη διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη».

Απάντηση στον Φράγκο
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ομιλία του Φραγκούλη Φράγκου στο συλλαλητήριο, καθώς και στην επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος. Αφού τον αποκάλεσε «αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος», σχολίασε: «Στεναχωριέμαι, γιατί ο κ. Φράγκος με πρόσβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;».

Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν
Κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου, υπήρξαν και αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του κ. Μπουτάρη από το συγκεντρωμένο πλήθος. «Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν, επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή», σχολίασε ο ίδιος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως θα καταγγείλει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας. Εκεί, άγνωστοι έγραψαν με σπρέι «Χρυσή Αυγή» κάτω από το γλυπτό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν την έναρξη του χθεσινού συλλαλητηρίου, άγνωστοι κόλλησαν σε διάφορα σημεία της πλατείας Λευκού Πύργου φυλλάδια με ρατσιστικό και προσβλητικό περιεχόμενο για τον δήμαρχο της πόλης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)