Είπε η Ελένη Φουρέιρα: «Επί Ενβέρ Χότζα κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα»;

0
Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες μια εικόνα, όπου φαίνεται η Ελένη Φουρέιρα σε εκπομπή της τηλεόρασης να δηλώνει: «Επί Ενβέρ Χότζα κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα». Είναι αλήθεια;...

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε σε facebook και twitter.

Το στιγμιότυπο είναι παραποιημένο και για ένα έμπειρο μάτι, αυτό είναι ολοφάνερο. Η Φουρέιρα δεν έκανε αυτή τη δήλωση ποτέ. Η πραγματική εικόνα από το στιγμιότυπο της εκπομπής του ΑΝΤ1, είναι η παρακάτω.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο της εκπομπής, η Φουρέιρα δεν είπε τίποτα σχετικό με τον Ενβέρ Χότζα, που είναι το σωστό και όχι «Εμβέρ» που αναγράφουν.
Αν παρατηρήσετε προσεκτικά την παραποιημένη εικόνα, θα δείτε στην κάτω δεξιά γωνία το κίτρινο λογότυπο της εκπομπής να καλύπτεται από το λευκό φόντο.
Επιπλέον μια ανάλυση (ELA) με το Foto Forensics μας δείχνει τα τμήματα της εικόνας που έχουν παραποιηθεί.
Όπως έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εικόνα και να ισχυριστεί οτιδήποτε. Αυτό είναι πολύ εύκολο με την σημερινή τεχνολογία, ακόμη και για όσους δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις. Οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να είναι αρκετά επιφυλακτικοί σε ό,τι βλέπουν και διαβάζουν, ειδικά όταν δεν τους παρουσιάζουν τις ανάλογες αποδείξεις.

ellinikahoaxes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)