Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραβίασαν την ΑΟΖ του Κατάρ

0
Σύμφωνα λοιπόν με το Al Jazzera , το Κατάρ παραπονέθηκε στα Ηνωμένα Έθνη γιατί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παραβίασαν τον Εναέριο Χώρο τους.

Με σχετική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, η αντιπροσωπεία του Κατάρ δήλωσε πως μαχητικά των ΗΑΕ μπήκαν στον εναέριο χώρο τους τονίζοντας πως επρόκειτο για κατάφορη παραβίαση της Εθνικής και Εδαφικής κυριαρχίας του...
Η επιστολή τόνιζε επίσης πως η παραβίαση αποτελεί παραβίαση της Διεθνούς νομοθεσίας και έλαβε χώρα στο πλαίσιο «προκλητικής και ανεύθυνης» πράξης των ΗΑΕ κατά του Κατάρ.

Η παραβίαση σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κατάρ έγινε στις 21 Δεκεμβρίου και σε ύψος 11 χιλιομέτρων και διήρκησε ένα λεπτό πάνω από την ΑΟΖ του Κατάρ. Το Κατάρ επεσήμανε πως αν κάτι τέτοιο επαναληφθεί θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη της νόμιμης κυριαρχίας του

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Ντόχα επιδεινώθηκαν με τα ΗΑΕ, την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν καθώς την κατηγορούν ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. Το Κατάρ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)