Σόου Μπουτάρη: Είμαι δήμαρχος σταρ και γι' αυτό ανέβασα τον δήμο!

0
Απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει πως η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δήμαρχο και όχι σταρ, έδωσε πριν από λίγο ο Γιάννης Μπουτάρης...



«Εγώ μπήκα σταρ στο δήμο, δεν έγινα τώρα σταρ. Είμαι σταρ στα κρασιά, είμαι σταρ στα περιβαλλοντικά. Με ζηλεύεις που με βγάζουν οι New York Times και εσένα ούτε η Φωνή του Λαγκαδά. Είμαι σταρ και όντως στα ανέβασα το δήμο», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Των δηλώσεων αυτών, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρου Καλαφάτη ο οποίος για μια ακόμη φορά άσκησε σκληρή κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η πόλη χρειάζεται δήμαρχο και όχι σταρ.
Επιπλέον, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Καλαφάτης είπε πως πρέπει να γίνει μία εις βάθος συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα πρέπει να συζητηθεί και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

“Ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε άποψη. Δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να έχουμε άποψη. Είμαστε εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι και πληροφορημένοι”, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Παράλληλα, μιλώντας για τη συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη μέσα σε οίκο ανοχής, τόνισε πως δεν θα ασχοληθεί μετά όσα είπε για τις προσωπικές του επιδόσεις, καθώς τον ενδιαφέρουν οι δημαρχιακές του επιδόσεις.

«Δεν δίνεις συνέντευξη ως Γιάννης Μπουτάρης. Δεν θα σε καλούσε κανείς αν δεν ήσουν δήμαρχος. Λειτουργείς σαν σελέμπριτι και η πόλη δεν έχει ανάγκη από σταρ, έχει ανάγκη από δήμαρχο» είπε συγκεκριμένα ο Σταύρος Καλαφάτης.


Συζήτηση για το ονοματολογικό

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης ήταν η ονοματολογία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε πως το θέμα το χειρίζεται η κυβέρνηση και ότι ο ίδιος καταδικάζει το πρόσφατο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

«Δεν κινδυνεύουμε εμείς από τους Σκοπιανούς. Οι Σκοπιανοί κινδυνεύουν από εμάς. Δεν είμαστε εμείς που φοβόμαστε. Αυτοί είναι που αγωνιούν", δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης προσθέτοντας πως "εμείς δεν αντιπροσωπεύουμε την πολιτική της χώρας. Το θέμα το χειρίζεται η κυβέρνηση. Εγώ καταδικάζω το ψήφισμα που πήρε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε επίσης πως "το Σκοπιανό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", υποστήριξε "πως η σύνθετη ονομασία ήταν η πιο λογική, η πιο ιστορικά αληθής και αυτή που θα έλυνε το πρόβλημα. Το αφήσαμε 25 χρόνια και γίναμε διεθνώς ρεζίλι".

Ο Γιάννης Δελής από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", είπε πως "επειδή πολλά ακούγονται για καλή χρονική στιγμή για να λυθεί το Σκοπιανό, λέμε πως δεν είναι τίποτα άλλο από τη χρονική στιγμή που επιλέγει το ΝΑΤΟ", ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη" χαρακτήρισε "απολύτως λογικά τα αντανακλαστικά των πολιτών για το συλλαλητήριο".

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)