Τα πιο φθηνά και τα πιο ακριβά ενοίκια της Αττικής

0
Σε αντίθεση με τις τιμές πώλησης των σπιτιών που έχουν πέσει σχεδόν στο μισό από την αρχή της κρίσης έως και σήμερα, η πτώση στα ενοίκια είναι αισθητά μικρότερη. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ενοικίων αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Οι συνθήκες για όσους διαθέτουν να νοικιάσουν κάποιο ακίνητο...
, ειδικά κάποιο μικρό και οικονομικό, είναι ευνοϊκές. Με την κατακόρυφη πτώση των οικογενειακών εισοδημάτων αλλά και την περιορισμένη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, η στροφή στα ενοίκια είναι εμφανής. Το δεδομένο των παλαιότερων ετών «παίρνω δάνειο και αντί να πληρώνω νοίκι πληρώνω τη δόση», δεν ισχύει πλέον και κάπως έτσι οι τιμές ενοικίασης σημείωσαν αύξηση όλη την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Χρυσής Ευκαιρίας, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 750.000 αγγελίες ενοικίασης ακινήτων, οι τάσεις των ενοικίων σε όλες τις περιοχές της Αττικής είναι ανοδικές με την μεγαλύτερη αύξηση (17,42%) να καταγράφεται τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι τιμές – Τα πάνω και τα κάτω

Που εντοπίζονται όμως τα φθηνότερα και τα ακριβότερα ενοίκια στην Αττική; Τα στοιχεία της Χρυσής Ευκαιρίας δεν προκαλούν έκπληξη στους γνώστες της αγοράς.

Πιο φθηνά είναι τα ενοίκια στην Δυτική Αττική αν και από τις χαμηλότερες θέσεις δεν λείπουν και οι υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Με βάση την τιμή ενοικίου ανά τετραγωνικό πιο φθηνή περιοχή της Αττικής είναι το Ζεφύρι (3,79 ευρώ/τμ) και ακολουθούν το Λαύριο (3,92 ευρώ/τμ) και η Σαλαμίνα (3,95 ευρώ/τμ). Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι τιμές και στην Πλατεία Βάθης (4,22 ευρώ/τμ) και τη Πλατεία Βικτωρίας (4,09 ευρώ/τμ).



Από την άλλη στη λίστα με τις πιο ακριβές περιοχές βρίσκονται τα Νοτιοανατολικά Προάστια της Αττικής που αποτελούν και την Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά και μέρη του κέντρου της Αθήνας όπως το Σύνταγμα, η Πλάκα και το Κολωνάκι. Πρωταθλητές αναδεικνύονται το Καβούρι (11,37 ευρώ/τμ) αλλά και η υπόλοιπη Βουλιαγμένη (11,35 ευρώ/τμ). Την τριάδα των πιο ακριβών περιοχών συμπληρώνει η Πλάκα (10,38 ευρώ/τμ).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)