Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Κατατέθηκε τροπολογία για τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας και τους λογαριασμούς ΥΚΩ

Τροπολογία για τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας και την παρακολούθηση του ειδικού λογαριασμού Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) κατέθεσε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Βουλή.

Η ρύθμιση εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται την ερχόμενη...
Δευτέρα και σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις προβλέπει ότι:

- Εξειδικεύονται οι εφαρμοζόμενες διαδικασίες στο πλαίσιο παρακολούθησης του ειδικού λογαριασμού ΥΚΩ σε περίπτωση ελλείμματος ή πλεονάσματος του ετήσιου οικονομικού αποτελέσματος
- Επανακαθορίζεται ο τρόπος διενέργειας από τη ΡΑΕ της αύξησης ή της μείωσης των προς δημοπράτηση ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας στις περιπτώσεις που η απομείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά Διασυνδεδεμένου Συστήματος υπολείπεται ή υπερβαίνει αντίστοιχα το στόχο απομείωσης του αντίστοιχου εξαμήνου κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες


- Θεσπίζεται η υποχρέωση των προμηθευτών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο συμμετεχόντων του Συστήματος Συναλλαγών Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού κατά την κατάθεση αίτησης εγγραφής στο μητρώο επιλέξιμων προμηθευτών στις δημοπρασίες να υποβάλουν στο λειτουργό της αγοράς επιχειρηματικό πλάνο δραστηριοποίησης και ανάπτυξης στη λιανική αγορά.

Πηγή: protothema.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: