Αυξάνονται οι παίκτες στην αυτόματη πώληση γάλακτος

Μια απλή πρακτική ανάγκη δημιουργεί τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες, υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί του marketing. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μιας τέτοιας εξέλιξης αποτελεί η διάθεση φρέσκου γάλακτος μέσω αυτόματων πωλητών, κάτι το οποίο έλυσε το πιο συνηθισμένο πρόβλημα σε μια οικογένεια με παιδιά: φρέσκο γάλα 24 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα...


Όπως συμβαίνει συνήθως, μια επιχείρηση ανοίγει πάντα το δρόμο και ακολουθούν οι υπόλοιπες δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της εκάστοτε τάσης.

Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της «Θες –γάλα», πολλές επιχειρήσεις στήνουν αυτόματους πωλητές σε όλο και περισσότερες ελληνικές πόλεις. Έτσι μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ομάδες παραγωγών στην Κοζάνη, τη Βέροια, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και τα Ιωάννινα.

Η δραστηριότητα αυτή προσφέρει σε κάποιες περιπτώσεις διέξοδο σε ομάδες παραγωγών οι οποίοι αρνούνται όπως αναφέρουν να υποκύψουν σε πιέσεις και να πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές το προϊόν τους. Έτσι, αναλαμβάνουν δράση πουλώντας χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

«Βερμιώτικο» στη Βέροια

Στη Βέροια, από την εταιρεία «Βερμιώτικο» λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο αυτόματος πωλητής αγελαδινού γάλακτος.

Το γάλα προέρχεται από ομάδα αγελαδοτρόφων του ορεινού Βερμίου, συλλέγεται και μεταφέρεται με ιδιόκτητα βυτιοφόρα και πάει για επεξεργασία: Παστερίωση, φιλτράρισμα, αποσμιοποίηση στο κέντρο επεξεργασίας και σε λίγες ώρες διανέμεται φρεσκότατο στους αυτόματους πωλητές. Η τιμή του είναι στο 1 ευρώ το λίτρο χωρίς μπουκάλι ενώ το κόστος του πλαστικού μπουκαλιού είναι 0,20 ευρώ.

Αυτόματοι πωλητές για γάλα και τυροκομικά προϊόντα στην Κοζάνη

Η ομάδα παραγωγών Κοζάνης αναζητά να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και αποκλειστικής συνεργασίας με τους συμπολίτες της προσφέροντάς τους γάλα σε ανταγωνιστική τιμή. «Στόχος είναι η πώληση προϊόντων, παρασκευασμένων από τοπικό, φρέσκο, παραδοσιακό και πάνω από όλα ποιοτικό γάλα. Έτσι, κάθε μέρα, φρέσκο γάλα από τις φάρμες των παραγωγών μας, σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του θα φτάνει άμεσα στον καταναλωτή, μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος. Η παραγόμενη ποσότητα είναι ικανοποιητική για να καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών σε διαφορετικές περιοχές του νομού Κοζάνης», όπως αναφέρει η υπεύθυνη της ομάδας αγελαδοτρόφων του φορέα, Ευδοκία Αμανατίδου.

«Θράκων Αμνός» σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Σε παγωτό αιγοπρόβειου γάλακτος και αυτόματους πωλητές προχωρά ο συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός».

«Θα δημιουργηθεί μια σειρά τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία θα φύγει για τις κεντρικές αγορές των Αθηνών και άλλων μεγάλων πόλεων της κεντρικής Ελλάδας, οι οποίες περιμένουν τις νέες πιστοποιημένες και παραδοσιακές συνάμα γεύσεις», αναφέρει ο τεχνικός σύμβουλος του εγχειρήματος, κ. Μπλιάτσιος.

Ιωάννινα: Γάλα και με προπληρωμένες κάρτες για «ανάληψη» μέχρι και 10 λίτρα

Αυτόματος πωλητής φρέσκου γάλακτος υπάρχει και στα Ιωάννινα, το οποίο προμηθεύει καθημερινά τους πολίτες της πόλης με φρέσκο γάλα, πλήρες ή ελαφρύ, από κτηνοτρόφους της περιοχής σε τιμή 1,20 ευρώ / λίτρο. Επιπλέον, υπάρχουν και προπληρωμένες κάρτες που διαρκούν ένα μήνα με δυνατότητα «ανάληψης» δέκα λίτρων γάλακτος.

Το μηχάνημα είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ενώ ο Μιχάλης Τζίμας, επικεφαλής της Κίνησης Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων «Το Γιαννιώτικο» ενώ ανέφερε ότι οι αυτόματοι πωλητές θα αυξηθούν αν υπάρξει ανταπόκριση.

ΘΕΣγάλα: ATM σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Τα ATM γάλακτος του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα διαθέτουν πλέον και τυροκομικά προϊόντα προσφέροντας την ε υκαιρία στους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας να αγοράζουν γαλακτοκομικά προϊόντα από τους εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές.

Έτσι, εκτός από γνωστό σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO, θα υπάρχει διαθέσιμο λευκό τυρί σε συσκευασίες τάπερ  400γρ σε άλμη και 200γρ vacuum και κίτρινο ημίσκληρο τυρί (σε κομμάτι 400γρ αλλά και σε φέτες (200γρ) για τοστ).

Σημειώνεται ότι ο  Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ιδρύθηκε στα τέλη του 2010, από μια ομάδα αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών και σύντομα εξελίχθηκε στον πρώτο πρότυπο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος που ιδρύθηκε στη χώρα μας.